xcounter
#

Найнебезпечніша для рашистів БМП: бійці 21-ої ОМБр розповіли про переваги шведської машини

4109
Скріншот з відео АрміяTV
Скріншот з відео АрміяTV

Бійці відзначають передусім високу захищеність і вогневу міць машини

Військове телебачення України Армія TV оприлюднили відео, в якому поспілкувалися з бійцями 21-ї окремої механізованої бригади, які розповіли про переваги та особливості використання на полі бою проти рашистів шведської бойової машини піхоти CV9040 — військові залишають схвальні відгуки про цю БМП, на яку постійно полює вороже військо.

Передусім військові відзначають високу ефективність камуфляжу Barracuda. "Захищає машину від нічних приладів, тепловізорів. На відсотків 70 її менше видно, ніж будь-які інші машини. Закриває всередині від тепла, а зверху прикриває візуально від людського ока. Це дуже допомагає", — розповідає командир екіпажу цієї БМП з позивним "Торето".

Читайте також: Новий пакет допомоги від Швеції на 680 млн доларів з новітньою версією БМП CV90

"CV90 у нас показала себе з дуже позитивної сторони. По-перше, це саме основне, броня і гармата. Броня дуже потужна, витримувала прямі "Ланцети", FPV і в "ср*ку" 120-й прилетів і в принципі витримала. Екіпаж, хоч і контужений, але своїми силами так само відпрацював, відстрілявся і на відкат", — розповідає заступник командира батальйону 21-ї ОМБр з позивним "Дрон".

БМП CV9040
Скріншот з відео АрміяTV

"Дуже зручна, комфортна. Енергійна, маневрена. Що можу сказати — тягаємо БМП, БТР. Зараз їдемо по "Бульдога". Так майже кожен день. Ти себе почуваєш в ній захищено, добра броня. Тепло в ній, є кондиціонер, радіо", — відзначає командир БРЕМ Владислав.

"Ще з літа вони дуже полювали на ці "CVшки". Через те, що вони не можуть їх нічим дістати, вони не соромлячись виганяли по два Т-90 на одну тільки "CVшку." На початку по перехватах дуже сильно плутали їх з танками. По дві касети градів на одну "CVшку" витрачали. 120-ті міномети, артилерія. Все працює просто по одній "коробочці". Тому що вони розуміють — якщо вона доїде до своєї точки та почне працювати, то в них підуть одразу 200-ті, 300-ті. Так і працюємо — на 50 метрів впритул залітаємо, розбираємо, і поки вони оговтаються — на відкат. І так по кілька разів", — розповідає заступник командира батальйону з позивним "Дрон".

Раніше Defense Express розповідав, що Міноборони України спільно з Мінстратегпромом провело зустріч з Агенцією оборонних матеріалів Швеції, предметом якої стали строки та умови придбання для України партії БМП CV90, а також і подальша локалізація виробництво.

Читайте також: Швеція та Данія мають різні варіанти CV90, і це може бути важливим для ЗСУ