xcounter
#

Куди цілився "Нептун" під час масштабної комбінованої атаки, яка дуже налякала рашистів

5661
Пуск ракети "Нептун", фото ілюстративне
Пуск ракети "Нептун", фото ілюстративне

Україна продовжує серію ударів по військових об’єктах РФ у тимчасово окупованому Криму, які здійснюються у рамках продуманих багаторівневих операцій

Тимчасово окупований Крим у ніч на 21 вересня масово атакували безпілотні літальні апарати та інше далекобійне озброєння — ще вночі низка Telegram-каналів повідомляли про потужні вибухи у низці населених пунктах, таких як Севастополь, Сімферополь, Саки, Гвардійське, Новофедорівка, відзначаючи про масовану атаку, судячи з усього, на військові об’єкти, розташовані у цих місцях.

Російське так зване "міністерство оборони" вже відзвітувало у традиційному для себе стилі, що всі безпілотники, які нібито були залучені до атаки, а саме 19 одиниць, були збиті над Чорним морем і безпосередньо над Кримом.

Читайте також: Чи хто ще робив подібне, як переробка "Нептуна" для ударів по наземним цілям

Разом з тим, Служба безпеки України вже підтвердило дійсно масований удар по території Криму, який був здійснений у рамках спільної операції з Військово-Морськими Силами ЗСУ. Про це в СБУ повідомили виданню "Суспільне. Крим".

Як відзначається, атака була здійснена по військовому аеродрому "Саки" — удар був комбінований, спершу запустили дрони, щоб перевантажити російську протиповітряну оборону, а потім — ракети "Нептун", який у версії для ударів по наземних цілях ймовірно має дальність у 400 км і бойову частину у 350 кг.

крилата ракета
Крилата ракета "Нептун", фото ілюстративне

Серед цілей, по яких могла влучити українська ракета (а точніше — ракети), то там є низка дійсно цікавих об’єктів — по перше, відзначається, що на аеродромі було як мінімум 12 літаків Су-24 і Су-30, по-друге, база підготовки операторів іранських розвідувально-ударних безпілотників Mojaher. Від Defense Express також додамо, що там також знаходиться навчально-тренувальний комплекс "Нитка" для підготовки льотного складу палубної авіації.

Які саме цілі були уражені поки що не уточнюється, але загалом у СБУ відзначають, що "удари Служби безпеки та Військово-морських сил влучили у ціль" і що озброєння противника отримало серйозні пошкодження. Також відзначається, що для захисту від атак на об’єкті росіяни розташували свої зенітні ракетно-гарматні комплекси "Панцирь-С1".

ЗРГК
ЗРГК "Панцирь-С1", фото ілюстративне

Нагадаємо, що Сили оборони раніше вже завдавали напрочуд ефективного удару по аеродрому "Саки" минулого року у серпні, у результаті якого весь авіаційний полк можна було списати на металобрухт.

Минулорічні втрати рашистів у "Саках"

Загалом варто відзначити, що протягом останнього місяця Україна інтенсифікувала атаки по військових об’єктах РФ у тимчасово окупованого Криму, у результаті яких вже було завдано збитки на сотні мільйони доларів внаслідок надзвичайно продуманої та унікальної операції з атаки на Севастопольську бухту, де було уражено ВДК "Минск" та підводний човен "Ростов-на-Дону".

Водночас вчора, 20 вересня, було завдано удару крилатими ракетами по командному пункту Чорноморського флоту РФ у Верхньосадовому — ураження цілі у Криму підтвердили у СтратКом ЗСУ.

Читайте також: Коли США дадуть Україні ATACMS, то "Нептун" підійде для ударів по Кримському мосту