xcounter
#

Чорноморський флот РФ відпрацював дії на випадок можливого десанту НАТО

709
Як виявилось під час Sea Breeze-2021, флот окупантів безсилий протистояти об'єднаним силам України та країн-партнерів
Як виявилось під час Sea Breeze-2021, флот окупантів безсилий протистояти об'єднаним силам України та країн-партнерів

Для проведення такого роду маневрів російські окупанти в Криму виставили два фрегати - "Адмирал Григорович" та "Адмирал Эссен", і також - танки із решітками, навареними на дахи башт

Міністерство оборони РФ розмістило на своєму сайті таку новину. Група кораблів у складі фрегатів "Адмирал Григорович" та "Адмирал Эссен" Чорноморського флоту в окупованому Криму відпрацювала дії проти групи кораблів умовного противника.

За сценарієм навчань, берегові сили ЧФ РФ виявили безпілотний літальний апарат, що летів уздовж берегів Криму, а потім – виконав посадку на вертолітний майданчик корабля, що входить до складу сил умовного противника.

Читайте також: Битва за острів Зміїний: Збройні Сили готувались до боїв проти сепаратистів на півдні Одещини
Два фрегати проекту 11356 Чорноморського флоту РФ в акваторії окупованого Севастополя, фото ілюстративне

Загін фрегатів Чорноморського флоту РФ "був вимушений" вступити у бій з групою кораблів умовного противника, зокрема – під час відбиття атаки російські кораблі умовного задіяли засоби РЕБ та протиповітряної оборони, а потім – так само умовно відпрацювали знищення надводних кораблів умовного противника.

У цьому зовні гротескному повідомленні є одна немаловажлива деталь: БПЛА, котрий зміг виконати посадку на вертолітний майданчик корабля "умовного противника", тобто – мова про дрон "вертольотного типу".

Кораблі Чорноморського флоту РФ в Севастопольській бухті, фото ілюстративне

Такого роду опис підходить лише під експеримент ВМС США, про котрий в свою чергу розповідав Defense Express – про використання дронів "вертолітного типу" для підтримки своїх універсальних десантних кораблів.

В даному випадку – мова безпілотний вертоліт MQ-8C Fire Scout, котрий оснащений радіолокатором AN/ZPY-8, і який в якості елемента оснащення ВМС США має досягти стадії "початкової операційної готовності у 2021 році". Пілотні тести такого безпілотного гвинтокрила відбуваються УДК USS Anchorage (LPD-23).

Американський безпілотний вертоліт MQ-8C Fire Scout

Із цих деталей можемо зробити такий висновок: навчання Sea Breeze-2021 дали свій належний результат, російські окупанти в Криму почали побоюватись можливого десанту країн НАТО на береги захопленого півострову.

На тлі таких страхів російські окупанти в Криму провели відповідний апгрейд своїх танків частин берегової оборони

В цьому контексті також варто пригадати і креатив, на який наважились танкісти берегової оборони Чорноморського флоту РФ, про котрий

також розповідав Defense Express

– наварити на башти танків Т-72Б3 решітки для імпровізованого захисту від протитанкових ракет Javelin.

Схоже, російські окупанти в Криму готуються до того, що проти них самих можуть початись наступальні бої, тому й шукають "підручних" засобів захисту, які не потрібно везти з "материка".

Для захисту від ПТРК FGM-148 Javelin, бомб комплексу Bayraktar TB2 та "дронів-камікадзе" російські військові не вигадали нічого краще, аніж "дідівським" методом наварити решітки
Читайте також: Найгірший жах Кремля: Афган-2 незворотно наближається без шансів на перемогу