xcounter
#

Буданов розповів про три основні цілі "кампанії дронів", і вже зараз можна говорити про конкретні результати

3051
Знищений Ту-22М3
Знищений Ту-22М3

Очільник ГУР МОУ розповів про основні цілі ударів дронів — яких результатів вже довелося досягти

Видання The Economist в одному зі своїх матеріалів поспілкувалося з очільником Головного управління розвідки Міноборони України Кирилом Будановим, де він відповів на низку питань про наступальні дії Сил оборони України, мобілізацію в РФ тощо.

Однією з тем розмови стали ударні дрони, які протягом останнього часу відзначилися у низці важливих операцій, у тому числі й ураження російських бомбардувальників на авіабазах противника.

Читайте також: Сили оборони вночі збили понад три десятки ворожих крилатих ракет і дронів-камікадзе

безпілотник Ту-141
Безпілотник Ту-141 "Стриж" як один із засобів знищення цілей на території РФ, фото ілюстративне

Як відзначає Буданов у коментарі The Economist, "дрони безперечно облегшать операції зі звільнення наших територій". Очільник ГУР МОУ відзначає, що нова "дронова" кампанія на меті сьогодні має три основні цілі.

Перша — це виснаження російських систем протиповітряної оборони, до цього ж пункту можна додати те, що Україна своїми атаками по Москві змусила противника сконцентрувати там значно більшу кількість ППО, які рашисти стягували з інших напрямків, щоб захистити свою столицю такими собі аналогами Flakturm.

ЗРГК
РФ стягнула під Москву навіть арктичні "Панцирі"

Друга ціль — це ураження російського військового транспорту і бомбардувальників, передусім тут варто згадати атаку на аеродром "Сольці" 19 серпня, коли було знищено бомбардувальник Ту-22М3.

Ту-22М3
Знищений Ту-22М3, фото ілюстративне

Водночас як раніше відзначав Буданов, всього у результаті спецоперацій на території аеродромів "Сольці" та "Шайковка" було повністю знищено два бомбардувальники Ту-22М3, ще два — отримали пошкодження (їх ворог зможе згодом відремонтувати).

Якщо говорити про транспортну авіацію, то варто згадати нещодавній удар по аеродрому під Псковом — у ГУР МОУ заявляли про знищені чотири літаки Ил-76 і ще декілька пошкоджених машин.

Уражений Ил-76
Уражений Ил-76 "ВКС РФ" у Пскові (фото: ГУР МО від The Drive - War Zone)

Третя ціль "кампанії дронів" — ураження військових виробничих об’єктів у РФ. У виданні згадують нещодавній удар по "Редкинскому химическому заводу". Тут також можна згадати серію ударів по стратегічному для РФ заводу "Кремний Эл" у Брянську, який є другим у країні виробником мікроелектроніки і сьогодні виготовляє переважно військові замовлення.

Вторинна мета українських ударів по території РФ — психологічна, що спричиняє занепокоєння у місцевого населення та порушує "нормальні економічні процеси всередині Росії". Як приклад — під час атаки дронів РФ змушена закривати свої аеропорти у Москві та інших містах.

Читайте також: Велика Британія обіцяла для ЗСУ сотні ударних дронів на 200 км, але де вони