xcounter
#

Удари по стратегічному для РФ заводу "Кремний Эл" у Брянську: вже друга успішна атака за добу

4445
Друге за добу ураження заводу "Кремний Эл" у Брянську
Друге за добу ураження заводу "Кремний Эл" у Брянську

Загалом це вже третья успішна атака по другому у РФ заводу мікроелектроніки, який лише у 110 км від кордону з Україною

За допомогою дронів вдруге за добу уражено доволі важливий для російської військової промисловості завод "Кремний Эл" у Брянську.

Перша атака на нього була здійснена ще у з 29 на 30 серпня, наступна - вчора у вечері, близько 21:30, а сьогодні 8 вересня дрон ще раз результативно уразив російське підприємство.

Читайте також: Румунія менш як за тиждень пройшла шлях від "загрози немає" до будівництва укриттів і повітряної тривоги

Відомо, що у результаті удару по будівлі адміністративного корпусу заводу пожежа почалась на 5 поверсі, була проведена евакуація з будівлі, станом на публікацію інформації щодо потерпілих не надходило.

Вкрай показово, що у РФ вкотре для повідомлення про атаку використали свій "новояз". Й офіційно успішна атака дрона по оборонному російському підприємству обґрунтовується тим, що "він був пригнічений засобами РЕБ".

Й маємо зазначити, що постійні та методичні удари по заводу "Кремний Эл" мають дійсно важливе значення. Справа в тому, що цей завод є ключовим для російського військово-промислового комплексу, бо є другим у РФ виробником мікроелектроніки й 90% всієї продукції заводу виготовляється за військовим замовленням. Більше того, це підприємство спеціалізується на виробництві не готових рішень, а елементній базі, яка використовується в абсолютній більшості російській військовій продукції.

Водночас удари дронами по адміністративній будівлі підприємства також вочевидь пов'язані з тим, що завдати ними критичну шкоду самим виробничим потужностям складно. Натомість ураження управлінської ланки цілком може призвести до збоїв у його роботі.

А дальність від Брянська до кордону з Україною становить лише 110 км, що відкриває можливості ураження саме виробничих потужностей заводу більш ефективними за бойовою частиною засобами.

Читайте також: У СБУ показали новий дрон "Морок", який б'є на 800 км