xcounter
#

ЗСУ тягають танки Т-72 надзвичайно рідкісною трофейною машиною, у армії РФ їх вже не більше 5-6 одиниць

34993
БМО-Т, фото ілюстративне
БМО-Т, фото ілюстративне

Окупанти мають доволі скромний парк машин БМО-Т, і вже могли втратити половину цих своїх машин

Українські військові використовують на полі бою доволі рідкісний трофей – російську важку бойову машину вогнеметників БМО-Т, яка була помічена на відео, де вона буксирувала танки Т-72. На цей факт звернули увагу низка OSINT-дослідників, трофейну машину також зафіксував портал Oryx.

Читайте також: ЗСУ отримали динамічний захист для БМП Bradley і мова йде не про "Контакт"

Інформація про трофейну БМО-Т привертає увагу передусім тому, що до початку повномасштабного вторгнення російське окупаційне військо всього у своєму активі мало лише 10 одиниць таких машин. І станом на сьогодні втратило до половини своїх БМО-Т.

Так, перший зафіксований випадок знищення цієї машини припадає на квітень 2022 року, коли цей "рідкісний звір", ймовірно, невдало в’їхав в окоп і був знищений вогнем українських військових.

Друга машина була знищена у травні, водночас третю БМО-Т російське окупаційне військо втратило у серпні 2022 року.

Четверту свою БМО-Т окупанти втратили у Харківській області у вересні 2022 року під час наступу ЗСУ. У тому ж Oryx її класифікують як знищену, хоча за зовнішнім видом (на зображенні нижче) цілком можна припустити, що її можна було б відновити.

Тож залежно від того, чи вдалося відновити машину, яку окупанти втратили у вересні 2022 року, рашисти як мінімум вже втратили 4-5 своїх БМО-Т, що становить 40-50% від нечисленного парка цих машин у росіян.

Нагадаємо, що БМО-Т – це важка бойова машина вогнеметників, створена на базі танка Т-72. Екіпаж машини – командир, механік-водій та сім вогнеметників, що ведуть вогонь через бійниці машини. Всередині БМО-Т розташовано 30 одиниць реактивних піхотних вогнеметів РПО-А "Шмель",

Читайте також: РФ показала міні-РЛС, якою хоче захистити Кримський міст від катерів-камікадзе