xcounter
#

ЗСУ отримали динамічний захист для БМП Bradley і мова йде не про "Контакт"

6363
M2 Bradley з динамічним захистом BRAT у Сирії (фото: US DoD)
M2 Bradley з динамічним захистом BRAT у Сирії (фото: US DoD)

Для БМП M2 Bradley існує вже готове рішення зі штатними комплектами динамічного захисту BRAT від американської General Dynamics​ та ізраїльської Rafael​

У строю Збройних Сил України помічена БМП M2A2 Bradley ODS-SA із встановленим динамічним захистом Bradley Reactive Armor Tiles - BRAT.

Така машина потрапила на відео тренувань одного зі штурмових підрозділів ЗСУ бійці якого відпрацьовували десантування з БМП.

Читайте також: ЗСУ таки можуть отримати Т-80У з Кіпру, але танків Merkava з Ізраїлю точно не буде

Комплект Bradley Reactive Armor Tiles насправді є доволі штатним для цієї машини в армії США й встановлюється у районах проведення реальних бойових дій, коли необхідно забезпечити додатковий захист машини.

Й Bradley в Афганістані, Іраку, а тепер й у Сирії зазвичай комплектуються саме таким додатковим захистом, який був створений спеціально для цієї машини.

БМП Bradley 1st Armored Division армії США, Сирія

Сам комплект має декілька варіацій й у тій, яка помічена у ЗСУ складається з 96 елементів, які встановлюються у лобовій та бокових проєкціях машини, а також на башту. Сам динамічний захист є результатом спільної роботи американської General Dynamics та ізраїльської Rafael.

Встановлення контейнерів з динамічним захистом здійснюється на спеціальний каркас та кріплення й можливий у польових умовах.

M2 Bradley
M2 Bradley з каркасом для динамічного захисту, 155th Armored Brigade Combat Team армії США, Кувейт

Точні параметри самих елементів BRAT відносно стійкості проти кумулятивних боєприпасів не розголошуються. Але зазначається, що вони розраховані на протидію не лише гранатометам, а всім сучасним протитанковим ракетам, включно з ПТРК великої дальності.

Читайте також: Уряд і Мінцифри погодили експериментальний проєкт закупівлі дронів та боєприпасів до них