xcounter
#

РФ показала міні-РЛС, якою хоче захистити Кримський міст від катерів-камікадзе

10201
Катер-камікадзе Сил оборони України, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Катер-камікадзе Сил оборони України, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Окупанти також проводять експеримент із перестановки "сухопутного" РЕБ на бойові кораблі

Рашистські пропагандисти заявляють, що їх державний холдинг "Росэлектроника" розробив портативні РЛС масою всього 25 кг, що начебто здатні "засікати" українські катери-камікадзе на дистанції до 6 км. Тому, мовляв, такі радари можна використовувати для прикриття "Кримського мосту" та інших об’єктів від можливих атак наших безпілотників.

Тим більш, як виявилось, першопочатково такі РЛС розроблялись як елементи захисту об’єктів на території самої РФ на випадок можливих нових нальотів наших БПЛА. А ідея використовувати такі радари для протидії морським дронам виникла уже "по ходу справи".

Читайте також: Чи є ефективний засіб протидії ракетам "Оникс", якими рашисти гатять по Півдню України
Рашистська портативна РЛС, що начебто здатна засікати катери-камікадзе Сил оборони України на дистанції до 6 км, зображення з відкритих джерел

По суті, це можна вважати визнанням від рашистів, що наявні в них наразі РЛС не здатні "засікати" наші катери-камікадзе, навіть на підході до об'єктів, які обороняються. Але цікаво, що це аж ніяк не єдиний варіант для захисту від морських катерів Сил оборони України, який зараз намагаються напрацювати військові РФ.

OSINT-аналітик H I Sutton в одній із своїх публікацій на Twitter зауважив, що рашисти в рамках підготовки до військово-морського параду 30 липня 2023 року на честь Дня ВМФ в Санкт-Петербурзі на один із своїх кораблів поставили апаратуру, що ймовірно може використовуватись для протидії нашим морським дронам.

Росіяни відпрацьовують варіанти захисту від катерів-камікадзе на одному з кораблів Балтфлоту РФ, липень 2023 року, ілюстративна інфографіка від H I Sutton

Якщо конкретніше, то тут мова про ракетний корвет "Советск" проекту 22800 "Каракурт" зі складу Балтійського флоту ВМФ РФ, на якому помічена ймовірна "глушилка" датчиків GPS та ймовірно антени від "сухопутного" комплексу РЕБ "Поле-21", що начебто здатний "глушити" сигнали для Starlink. Можна припустити, що якщо рашисти таку імпровізацію визнають для себе вдалою, то через деякий час подібна апаратура може з’явитись і на кораблях Чорноморського флоту РФ.

Раніше Defense Express аналізував, як РФ "проспала" катери-камікадзе, що ударили по Кримському мосту в ніч на 17 липня 2023 року. Також в одній із публікацій ми аналізували версію, чи справді для атаки на Кримський міст могли бути використані перероблені гідроцикли-камікадзе, та прослідковували еволюцію типів морських дронів у розпорядженні України.

Еволюція морських дронів-камікадзе України, ілюстративна інфографіка від H I Sutton
Читайте також: РФ може бити ракетами "Москит" по суднам, які везтимуть зерно з України