xcounter
#

Виробник ракетних катерів для ВМС України розповів детально, як будуватиме два фрегати для Індонезії

3060
Рендер проекту фрегату Arrowhead 140, який буде збудований для Індонезії
Рендер проекту фрегату Arrowhead 140, який буде збудований для Індонезії

Будівництво цих кораблів буде проведено за наступною схемою – британська корпорація Babcock "втиcне" свій фрегат Arrowhead 140 у корпус данського фрегата Iver Huitfeldt, і все це виробництво буде зосереджене в самій Індонезії. Такий досвід варто перейняти Україні, при будівництві ракетних катерів від тієї ж Babcock

Індонезія зараз веде масштабну програму по розбудові національних військово-морських сил.

В рамках такої програми Індонезія зокрема замовила будівництво двох фрегатів за проектом Arrowhead 140 у британської оборонної корпорації Babcock, яка також має збудувати ракетні катери для ВМС України.

Читайте також: Велика Британія почала підготовку екіпажів для майбутніх тральників Sandown ВМС України
Рендер фрегату за проектом Arrowhead 140 від британської корпорації Babcock

Тепер же стали відомі деталі цього контракту на будівництво фрегатів за проектом Arrowhead 140, який уклали корпорація Babcock та уряд Індонезії. Про це пише портал MilitaryLeak.

Виявляється, що ці два кораблі будуть будувати на потужностях індонезійської компанії PT PAL, вартість робіт при цьому складе 720 мільйонів доларів.

Королівські ВМС Великої Британії мають отримати мінімум п'ять фрегатів за проектом Arrowhead 140 від британської корпорації Babcock, він же - фрегат Type 31

"На виході" Індонезія отримає своєрідні кораблі-"гібриди": флот побажав, аби британська Babcock по суті "втиснула" свій фрегат Arrowhead 140 у корпус фрегата за данським проектом Iver Huitfeldt. Така забаганка пояснюється просто – Міноборони Індонезії розглядало варіант купівлі фрегатів саме у Данії.

Формально, кораблі Arrowhead 140 та Iver Huitfeldt мають однакову довжину корпусу – 137 метрів, однак у данського фрегата більше водозаміщення – 6600 тонн проти 5700 тонн у "британця". Корпуси обох типів цих кораблів їх розробники передбачають будувати за "модульним" принципом.Наразі відомо, що перші фрегати за проектом Arrowhead 140 для ВМС Великої Британії, відоміші як Type 31, мають бути введені у стрій в 2027 році.

Данський фрегат за проектом Iver Huitfeldt, фото ілюстративне

Більше деталей про будівництво бойових кораблів від Babcock для Індонезії – поки відсутні.

Але на цьому прикладі можемо побачити, що при майбутньому будівництві ракетних катерів для ВМС України у співпраці з цією ж Babcock цілком можливі такі опції, як "локалізація" виробництва, виготовлення корпусів за "модульним принципом" та адаптація уже готового проекту бойового корабля до вимог замовника.

Модель майбутнього ракетного катера від Babcock для ВМС України, зображення ілюстративне
Читайте також: Єгипет отримає від Німеччини шість фрегатів за проектом 20-річної давнини