xcounter
#

Велика Британія почала підготовку екіпажів для майбутніх тральників Sandown ВМС України

2126
Склад екіпажу тральника типу Sandown – 45 осіб
Склад екіпажу тральника типу Sandown – 45 осіб

Коли має відбутись передача британських тральників до складу Військово-Морських Сил України – поки невідомо

Офіцери Королівських ВМС Великої Британії почали новий курс підготовки для офіцерів українського флоту в рамках місії Orbital.

Основний зміст цього курсу – головні аспекти підготовки та застосування тральників типу Sandown у протимінних операціях в складі тактичних груп кораблів, пише прес-служба Військово-Морських Сил України.

Читайте також: Україна знову говорить із Данією про можливе будівництво патрульних кораблів
Підготовка офіцерів ВМС України для комплектування екіпажів майбутніх тральників типу Sandown, фото - прес-служба Військово-Морських Сил України

Зараз офіцери ВМС України проходять в рамках навчального курсу загальні питання стандартів протимінної безпеки, прийнятих у ВМС Великої Британії та інших країн НАТО.

Також наші офіцери ознайомились із характеристиками тральника Sandown, з посадовими обов’язками екіпажу під час повсякденної та бойової діяльності корабля, організацією служби на протимінних кораблях цього типу.

Останнє шикування моряків ВМС Великої Британії на борту тральника HMS Blyth. Цей протимінний корабель має бути переданий до складу ВМС України

На даний момент невідомо, коли точно має відбутись передача до складу ВМС України двох тральників типу Sandown із складу британського флоту.

Аташе з питань оборони Посольства Великої Британії в Україні, комодор Королівських ВМС Тіма Вудз на початку серпня 2021 року говорив, що ці тральники Україна має отримати наприкінці 2022 року.

Протимінні кораблі HMS Ramsey та HMS Blyth, які мають бути передані до складу ВМС України, йдуть в одному кільватерному строю, фото ілюстративне

Але по факту, все залежатиме від того, наскільки швидко наша країна та Велика Британія підпишуть угоду про продажу протимінних кораблів.

На даний момент нічого невідомо про прогрес по темі укладення такої угоди.

Тральник "Генічеськ" - єдиний протимінний корабель в складі ВМС України
Читайте також: Збройні Сили України вдруге у 2021 році вивели радянську "Шилку" на навчання