xcounter
#

Виробник CAESAR розробляє снаряд для танків Abrams та Leclerc: що у відповідь готує Кремль

1848
Серійне виробництво свого нового боєприпасу французька Nexter Munitions готує на кінець 2022 року
Серійне виробництво свого нового боєприпасу французька Nexter Munitions готує на кінець 2022 року

А натомість – кремлівський "Росатом" веде розробку власного снаряда із збідненим ураном для "Армати"

Nexter Munitions, підрозділ компанії Nexter – виробника знаменитої самохідної артустановки CAESAR, презентував свою нову розробку – танковий снаряд калібром 120 міліметрів, що має індекс Nexter 120 SHARD.

На жаль, це єдине наявне у відкритому доступі (і доволі неякісне) зображення перспективного танкового снаряда від Nexter

Як зазначає портал Army Recognition, цей боєприпас розробляється для оснащення усіх сучасних та перспективних основних бойових танків, озброєних 120-мм гладкоствольними гарматами.

Читайте також: На заміну РПГ-7: Естонія придбала останню версію реактивних гранатометів Carl Gustaf

Зокрема, передбачається, що боєприпасом Nexter 120 SHARD будуть озброєні уже наявні танки C1 Ariete, Leclerc, Leopard 2, Abrams модифікацій M1A1 та M1A2.

Німецький танк Leopard-2 на тягачі

Відомо, що Nexter уже провела стрільби своїм новим танковим снарядом, котрі відбулись "в екстремальних температурних умовах та на великій відстані", і які підтвердили ефективність перспективного боєприпасу, зокрема – його "високу бронепробивність".

Танк Abrams у "європейському" камуфляжі веде вогонь із гармати

Снаряд Nexter 120 SHARD виробляється із нового вольфрамового сплаву та низькоерозійного пропеленту, розробленому фірмою EURENCO. Безпосереднє серійне виробництво боєприпаса Nexter 120 SHARD має стартувати в кінці 2022 року.

Цікаво, що при цьому Кремль оголосив про свою розробку нового штатного боєприпасу для танка Т-14 "Армата", перші серійні зразки якого армія РФ має отримати в 2021 році.

Калібр гармати танка Т-14 "Армата" - 125 міліметрів

Російська державна корпорація "Росатом" веде розробку бронебійного підкаліберного снаряда із "підвищеною бронепробивністю" (судячи із усього, "сердцевина" цього снаряду має вироблятись із збідненого урану).

Зазначається, що графіки розробки, виробництва та випробувань цього боєприпасу від "Росатома" - начебто синхронізовані з виробництвом серійної партії "Армат". Тому, начебто, перші Т-14 підуть в частини армії РФ уже із боєприпасами від "Росатома".

Перші серійні "Армати" в стройових частинах армії РФ мають виконувати функцію "командирських" танків
Читайте також: Передбачення або Т-74: українські танки нового покоління (частина 1)