xcounter
#

У РФ засвітили новий вертоліт РЕБ з вкрай обмеженою інформацією щодо призначення та можливостей

У РФ засвітили новий вертоліт РЕБ з вкрай обмеженою інформацією щодо призначення та можливостей
7272

Новий вертоліт, скоріш за все, призначений для придушення систем зв'язку командно-штабного рівня

У мережі з'явилось фото нового вертолітного комплексу РЕБ російського виробництва на базі Ми-8АМТШ. Відповідне фото розмістив відомий своїм "вечного полета братья" російський "воєнкор" FighterBomber.

У дописі до фото зазначено, що це "новий МТПР" - вертоліт встановлювач перешкод. І необхідно зазначити, що інформація про розробку нового комплексу РЕБ саме для розміщення на Ми-8АМТШ російські ЗМІ повідомили у вересні 2021 року, зазначивши, що розробка знаходиться на етапі льотних випробувань.

Читайте також: Рашисти видали копію RQ-170 за свій важкий безпілотник С-70 "Охотник", який нібито вже "б’є цілі" в Україні

Тоді повідомлялось, що головною метою нового вертолітного комплексу РЕБ є створення завад у системах зв'язку та автоматизованого управління, тобто на придушення систем зв'язку командно-штабного рівня. Але зі 100% впевненістю стверджувати, що мова йде саме про зафіксовану на фото розробку, неможливо.

Перше, що кидається в очі на фото - доволі габаритний випромінювач із розвинутою системою охолодження, який встановлюється на фермах машини. Але насправді новий російський вертоліт РЕБ просто всіяний антенами. Вони знаходяться знизу корпусу. Ще один (по борту) антенний блок вмонтований прямо у корпус одразу нижче вихлопної системи двигуна. А у хвостовій частині вертольоту, за фермою, розглядається ще однин блок з антенн.

Про розмір внутрішньої апаратури вертольота прямо говорить, те, що весь вантажний відсік машини замість ілюмінаторів має, скоріш за все, вентиляційні отвори, які на фото закриті заглушками. Для розуміння, вага апаратури на вертольоті Ми-8МТПР-1, який призначений для протидії РЛС, внутрішнє бортове обладнання виглядає наступним чином:

Також увагу привертає наявність на вертольоті комплексу захисту від ПЗРК - Л-370 "Витебск", що може говорити про необхідність використання вертольота у відносній близькості до поля бою.

У будь-якому випадку новий вертоліт РЕБ в РФ потребує ще значно більшої інформації ніж одне фото. Але необхідно розмуміти, що мова йде, скоріш за все, про поки вкарай обмежені зразки.

Читайте також: У скільки для України може обійтися один дивізіон NSM CDS із залпом у 24 ракети