xcounter
#

Танки отримають власних "ведених": Європа об’єднує зусилля для створення нової зброї

1816
Платформа Nordic Robotic Wingman, зображення ілюстративне
Платформа Nordic Robotic Wingman, зображення ілюстративне

Естонська компанія Milrem Robotics продовжує просувати свою продукцію в Європі та США

Європейські компанії Milrem Robotics і Kongsberg Defense & Aerospace об’єднують свої зусилля для розробки та створення нової бойової роботизованої машини, що відповідає вимогам збройних сил Європи та США.

Так, на виставці DSEI у Лондоні компанії представили концепцію Nordic Robotic Wingman – бойової роботизованої платформи, що заснована на розробках цих компаній.

Читайте також: Безпілотні бронемашини або "євротанк", що керує бойовими роботами: KMW придбав частину акцій Milrem Robotics
Type-X RCV бойовий робот
Концепція Nordic Robotic Wingman. Фото: Milrem Robotics

"Milrem Robotics і Kongsberg домовилися спільно продовжувати розробку Type-X RCV шляхом інтеграції систем Kongsberg для задоволення вимог багатьох країн, зацікавлених у цьому типі технологій, особливо країн Північної Європи та Західної Європи, але також й США", – йдеться у повідомленні керуючого директора Milrem Robotics Sweden.

У повідомленні йдеться, що платформа тактичної роботизованої машини Type-X призначена для забезпечення "рівної або панівної" вогневої потужності, яка буде використовуватися підрозділами з БМП, а також надасть механізованим підрозділам можливість прорвати оборону противника.

Бойова турель
Турель RS2 від Kongsberg

На цій машині можна розташувати різні гармати (до 50-мм включно), протитанкові ракети та дрон. Водночас варіанти турелей від Kongsberg, які може отримати роботизована платформа, включають найменшу дистанційну бойову станцію RS2 та башту для бойової машини піхоти RT60 з протитанковими керованими ракетами.

башта RT60
Башта RT60 від Kongsberg

Також наразі відомо, що можливості управління вогнем на основі мережі Kongsberg вже передані норвезькій армії та беруть участь в оцінках програми бойових роботів армії США.

Читайте також: Нові можливості на полі бою: UVision Air та Milrem Robotics поєднали наземні та повітряні дрони