xcounter
#

Безпілотні бронемашини або "євротанк", що керує бойовими роботами: KMW придбав частину акцій Milrem Robotics

987
Безпілотні танки Leopard ми навряд чи побачимо, а от "євротанк", що керує низкою бойових роботів – цілком можливо
Безпілотні танки Leopard ми навряд чи побачимо, а от "євротанк", що керує низкою бойових роботів – цілком можливо

Krauss-Maffei Wegmann та Milrem Robotics будуть працювати над розвитком Європейського центру передового досвіду в галузі військової робототехніки

Німецький постачальник бойових танків та інших систем Krauss-Maffei Wegmann (KMW) уклав угоду про стратегічне співробітництво, яка дозволяє йому придбати 24,9 % акцій естонської компанії Milrem Robotics.

Читайте також: Американські F-16 обслуговуватиме "роботизована рука"

Наразі відомо, що після завершення угоди Milrem Robotics залишиться незалежною компанією. Водночас фінансові деталі та інші аспекти угоди компанії не розголошують.

Робот Type-X Milrem Robotics
Бойова роботизована платформа від Milrem Robotics

Це партнерство буде спрямовано на об’єднання досвіду двох компаній в розробці рішень, які відповідають вимогам майбутніх військових місій, що пропонують взаємодію пілотованих та безпілотних систем.

"Наше співробітництво дає нам можливість працювати над інноваційними та новими рішеннями, які вплинуть на майбутнє оборонної промисловості. Крім того, від цього співробітництва також очікується подальша синергія в контексті KNDS", – зазначив фінансовий директор KMW Хорст Рідер, натякаючи на проєкт "євротанка".

Eurotank
Машина Е-МВТ, з якої стартувала програма Eurotank

Зазначається, що основна мета партнерства з боку KMW – інтегрувати передові робототехнічні системи в технологічні системи компанії.

Водночас у Milrem Robotics зазначили, що партнерство з німецькою компанією сприятиме подальшому розвитку майбутніх продуктів та послуг у галузі об’єднання пілотованих та безпілотних систем та рішень "від датчика до стрілка".

Читайте також: Самознищиться, якщо потрапить до ворога: в Ізраїлі представили роботизовану платформу Jaguar