xcounter
#

Спроба №2 з гіперзвуком у США: теж невдала, але у ВПС налаштовані позитивно

1657
Концепція запуску гіперзвукової ракети з бомбардувальника B-52
Концепція запуску гіперзвукової ракети з бомбардувальника B-52

Це вже вдруге, коли ВПС США звітують про невдачу із тестуванням гіперзвукової зброї

Військово-повітряні сили США провалили чергову спробу льотних випробувань перспективної гіперзвукової ракети повітряного базування AGM-183A ARRW.

Ці випробування відбулися 28 липня над хребтом Пойнт-Мугу в Тихому океані біля узбережжя Південної Каліфорнії. У новій спробі запустити гіперзвукову ракету взяли участь 419-а льотно-випробувальна ескадрилья на базі ВПС Едвардс у Каліфорнії та Об’єднана випробувальна група Global Power Bomber.

Читайте також: У США вперше підірвали боєголовку гіперзвукової ракети ARRW
AGM-183A ARRW
Гіперзвукова ракета AGM-183A ARRW

Ці випробування були другими, під час яких у ВПС США не змогли повністю протестувати роботу гіперзвукової ракети. Нагадаємо, під час першої спроби запуску ракета AGM-183A ARRW так і не змогла покинути крило бомбардувальника B-52H.

Зазначається, що під час цих випробувань ракета змогла успішно відокремитися від крила бомбардувальника B-52H, однак ракетний двигун так і не запрацював.

Водночас, як стверджують у ВПС США, ракета успішно продемонструвала повну послідовність запуску, зокрема отримання координат GPS та передачу потужності від літака до ракети.

Гіперзвукова ракета
Гіперзвукова ракета під крилом бомбардувальника B-52

"Ракета також продемонструвала роботу стабілізатора та маневрування, які забезпечують безпечну роботу екіпажа. Після маневрів ракетний двигун не спрацював", – йдеться у пресрелізі ВПС США.

Як і після першого випробування, у ВПС США наголошують на тому, що, попри невдачу, вони таки змогли отримати цінін дані випробувань, які допоможуть якнайшвидше розгорнути гіперзвукові ракети на бомбардувальниках.

Читайте також: Перший український прямотічний двигун для нових ракет: по дорозі до гіперзвукової швидкості