xcounter
#

Скільки коштує обслуговування протикорабельного комплексу на прикладі Польщі з її ​NSM CDS

2435
NSM CDS. Фото: Kongsberg
NSM CDS. Фото: Kongsberg

Угода розрахована на 2023-2025 роки

Польща має на озброєнні систему берегової оборони наземного базування NSM Coastal Defence System, і нещодавно польська компанія Wojskowe Zakłady Elektroniczne SA уклала контракт на обслуговування та технічну підтримку цієї системи.

протикорабельна ракета NSM
Ракета NSM. Фото U.S. DoD

Як відзначають у виданні

Читайте також: Німеччина стане шостим покупцем ракет NSM та відмовиться від ПКР Harpoon
Defence24.pl

, вартість контракту, що розрахований на 2023-2025 роки, становить 35 млн злотих або ж близько 8,306 млн доларів на три роки.

"Ця угода дозволить розширити підтримку польської протикорабельної системи NSM компанією Wojskowe Zakłady Elektroniczne SA, яка досі відповідала, серед усього, за подовження терміну служби", – йдеться у повідомленні.

Відзначається, що роботи будуть проводитися у Центрі підтримки та управління конфігурацією системи NSM – він був створений у рамках придбання поляками цієї системи берегової оборони.

Польські системи NSM Coastal Defence System перебувають на озброєнні Морської ракетної частини, що є окремим родом сил у складі флоту Польщі. Наразі на озброєнні у поляків перебуває два дивізіони NSM CDS – раніше ми детально розповідали, які ці системи допомагають стримувати агресію РФ в Балтії.

NSM CDS
Пункт управління NSM CDS. Фото Kongsberg

Нагадаємо, система NSM CDS виробляється норвезькою компанією Kongsberg. Вона складається з центру управління вогнем (FCC) з системами зв’язку та інформації управління боєм (BMC4I), пускових установок Naval Strike Missile Launcher з ракетами NSM відповідно та опціонально радаром спостереження за морем.

Читайте також: ПКР Harpoon на експорт коштує вже дороче, аніж найкрутіші NSM, але тут справа уже не в грошах