xcounter
#

Німеччина стане шостим покупцем ракет NSM та відмовиться від ПКР Harpoon

2575
Фрегати проекту F125 складають основу надводного флоту Німеччини
Фрегати проекту F125 складають основу надводного флоту Німеччини

Німецький флот використовуватиме норвезькі протикорабельні ракети на перспективних фрегатах типу F126, і також – на фрегатах типів F124 та F125, що зараз перебувають у строю

Військово-морські сили Німеччини хочуть відмовитись від протикорабельних ракет Harpoon та замінити їх на норвезькі ПКР Naval Strike Missile Block 1A.

Про це йдеться у публікації польського порталу Defence24.

Читайте також: ​Naval Strike Missile потроху стає бестселером на ринку протикорабельних ракет: в чому секрет успіху
Одна протикорабельна ракета Naval Strike Missile коштує близько двох мільйонів доларів

Так, зокрема Німеччина та Норвегія провела спільну закупівлю військово-морських озброєнь.

Мова про "гуртову" поставку шести субмарин типу U212CD – чотири підводні кораблі для ВМС Норвегії та два такі підводні кораблі для ВМС Німеччини коштуватимуть загалом 5,6 мільярди євро.

Контракт на купівлю чотирьох субмарин типу U212CD стане найбільшим оборонним замовленням для Норвегії за останні декілька років

Але Норвегія та Німеччина також провели й спільну закупівлю протикорабельних ракет Naval Strike Missile, загальною вартістю 425 мільйони євро.

Яка при цьому частка німецьких ВМС – невідомо, але точно відомо, що флот Німеччини планує використовувати ПКР Naval Strike Missile Block 1A одразу на трьох типах кораблів.

Німецький фрегат типу F124

Зокрема, норвезькі протикорабельні ракети замінять уже наявні Harpoon на фрегатах типів F124 та F125, що зараз складають ядро надводного флоту ВМС Німеччини.

І також – будуть включені до набору озброєння перспективних фрегатів типу F126, що мають увійти в склад німецького флоту до початку 2030-х років.

Так німецькі дизайнери на даний момент уявляють собі перспективні фрегати типу F126
Читайте також: Найбільший довгобуд після Другої світової: Німеччина будуватиме нові "супер-фрегати" F126