xcounter
#

Секретний стелс-винищувач знову засвітився на відео: як виглядає ймовірний літак шостого покоління NGAD

16860
Зображення від Lockheed Martin
Зображення від Lockheed Martin

Northrop Grumman вже як мінімум вдруге дає можливість "підглянути" на новий стелс-винищувач

Американська компанія Northrop Grumman на своєму каналі в Youtube опублікувала цікаве відео, на якому серед усього знову засвітився новий стелс-винищувач, який цілком може бути концепцією новітньої платформи шостого покоління, відомою як Next Generation Air Dominance, розповідають у виданні The War Zone.

Це вже не вперше, коли Northrop Grumman у тому ж самому ангарі демонструють новий таємничий стелс-літак – схоже, що цей же літак можна було помітити ще на відео, опубліковане у 2021 році, але тепер ми можемо роздивитися таємничий винищувач більш детально.

Читайте також: Скільки коштів ПС США хочуть отримати в наступному році на свої проекти винищувача NGAD та БПЛА CCA

Таємничий стелс-літак на відео Northrop Grumman, що було опубліковане у 2021 році. Тут ми можемо бачити лише його носову частину

Загалом на короткому відео довжиною у 15 секунд з правого боку можна побачити літак дальнього радіолокаційного виявлення E-2D Advanced Hawkeye, який буде перебувати в строю скоріш за все до 2040-х років, також можна помітити літальний апарат, схожий на літак РЕБ EA-18G Growler.

Таємний стелс-літак знову засвітився на відео, травень 2023

Водночас з лівого боку – таємничий стелс-літак, який цілком може бути макетом майбутнього винищувача, що створюється у рамках програми NGAD – літак доволі великий за розмірами, і це відповідає концепції цієї програми, яка передбачає створення літака, що зможе літати на великі дальності та матиме на борту значну кількість корисного навантаження.

Також зокрема можна побачити конструкцію малопомітних повітрозабірників та кабіну, призначену для розташування одного пілота. Ну і також варто зазначити, що візуально цей літак дещо нагадує іншу новинку від Northrop Grumman, яка була представлена у грудні 2022 року – стелс-бомбардувальник B-21 Raider.

стелс-винищувач NGAD
Літак, який цілком може бути стелс-винищувачем наступного покоління NGAD, скріншот з відео Northrop Grumman

Звичайно, що наразі незрозуміло, наскільки точно зображений на фото вище літак буде відповідати майбутній платформі NGAD – можна припустити, що з урахуванням все ж таки секретності проекту, реальний прототип матиме дещо інший дизайн.

Тим паче, що ПС і ВМС США мають паралельні проекти у рамках програми NGAD. Зокрема нещодавно Повітряні сили США розповіли про свої плани мати парк з близько 200 стелс-літаків шостого покоління NGAD, які будуть коштувати сотні мільйонів доларів, а флот на 2024 рік хоче отримати понад півтора мільярда доларів на винищувач F/A-XX у рамках NGAD.

Читайте також: Який вигляд матиме літак шостого покоління: нові зображення винищувача NGAD від Lockheed Martin