xcounter
#

Який вигляд матиме літак шостого покоління: нові зображення винищувача NGAD від Lockheed Martin

18776
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У США продовжують будувати теорії щодо майбутнього бойового літака шостого покоління

Компанія Lockheed Martin опублікувала нове зображення, на якому зокрема демонструється концепт бойового літака шостого покоління, що створються у рамках програми Next Generation Air Dominance або ж NGAD, розповідають у виданні The War Zone.

ngad винищувач шостого покоління
Концепт паливозаправника та літака шостого покоління. Фото: Lockheed Martin

Літак шостого покоління демонструється разом з концептом паливозаправника LMXT, над яким також працюють у компанії Lockheed Martin.

Читайте також: На підприємстві Lockheed Martin "засвітився" цікавий об’єкт: його пов’язують з секретним винищувачем NGAD

Згідно з зображенням, літак має аеродинамічну схему "літаюче крило" з прямими передньою та задньою кромками. У літака відсутнє яскраво виражене хвостове оперення – такі конструкції часто "світилися" у контексті винищувача NGAD, оскільки мають забезпечити ефективнішу "стелс-"-конструкцію, а також більше внутрішнього об’єму для палива, зброї та датчиків.

Lockheed Martin
Фото: Lockheed Martin

З обох боків центральної секції фюзеляжу є дві неглибокі опуклості, пов’язані з двигуном. Повітрозабірників на фото не видно – вони можуть бути як встановлені під планером, так і просто "видалені" з зображення – ймовірно, компанія хоче приховати свій підхід до конструкції.

Крім того, звертають також увагу на "таємниче" покриття, схоже на експериментальне покриття, яке останнім часом використовувалися на F-22, F-35, а також F-117.

Винищувач F-35 з новим "дзеркальним" покриттям. Автор фото – Елайджей Дельгаділло
Винищувач F-35 з новим "дзеркальним" покриттям. Автор фото – Елайджей Дельгаділло

Окремо відзначається, що кабіна має доволі низький профіль і це має обмежити огляд екіпажу, однак насправді це не буде важливо, оскільки літак матиме власну систему ситуаційної обізнаності, яка поєднуватиме всі датчики літака в одну мережу. Крім того, літак також матиме й безпілотну версію, для якої цей показник взагалі не важливий.

А поки в США розбираються із секретним NGAD, у компанії Northrop Grumman готуються вперше за 34 роки провести публічну презентацію свого новітнього стелс-бомбардувальника B-21. Його планують презентувати трохи більш як за місяць – 2 грудня.

Читайте також: Десятки F-22 "на пенсії" і безпілотний літак для NGAD: Повітряні сили США обирають розробки майбутнього