xcounter
#

РФ розкрила "вузькі місця" виробництва Су-57 під ракети Х-69, якими били по нашій енергетиці

7861
Викатка рашистського Су-57 із заводського цеху, ілюстративне фото довоєнних часів
Викатка рашистського Су-57 із заводського цеху, ілюстративне фото довоєнних часів

Росіяни заявили деякі дані по виробництву новітніх літаків, які застосовуються для ударів по Україні

На авіазаводі в місті Комсольск-на-Амурі (КнААЗ), що спеціалізується зокрема на виробництві Су-57, були запущені в роботу нові потужності, що мають дозволити масштабувати виробництво літаків цього типу.

Окрім власне заяв та демонстрації намірів ворога, таке повідомлення від профільних рашистських ресурсів важливе тим, що там вперше розкриваються "слабкі місця" в ланцюжку виробництва літаків типу Су-57, яких в строю "ВКС РФ" налічується порядка 10 одиниць.

Читайте також: Як F-16 програв конкуренцію JAS 39 Gripen, і яка тепер актуальна ціна цього літака
Виробництво Су-57, архівне фото з відкритих джерел

Зокрема, як пишуть рашисти, в рамках розширення потужностей КнААЗ по виробництву Су-57 були введені у стрій корпуси відпрацювання паливної системи літака, і також було завершено будівництво першої черги елінгу для відпрацювання бортового радіоелектронного обладнання літаків цього типу.

При цьому вони заявляють, що в планах на розширення потужностей по виробництву Су-57 прописано зокрема побудова нового ангару та реконструкція уже наявного ангара для відпрацювання бортових систем цього літака та проведення наземних випробувань.

Також загалом заявляється намір збільшити обсяг наявних потужностей авіазаводу в Комсомольску-на-Амурі з тим, щоб зробити виробництво Су-57 в інтересах Міноборони РФ "більш ефективним і технологічним", але без вказівки по кількісним показникам.

Виробництво Су-57, архівне фото з відкритих джерел

Наведене вище по тому, як рашисти планують "розшивати вузькі місця" у виробництві Су-57 є цінним саме деталізацією. Бо до цього моменту російські профільні ресурси лише в загальних рисах писали про проблеми з потужностями по випуску Су-57, і там можна було зустріти вказівку хіба що про те, що при організації виробництва літаків цього типу на КнААЗ керівництва підприємства вирішило поставити просто більше стапельного обладнання в заводських цехах, і заодно спробувало прискорити технологічні процеси.

Практика показала, що такі заходи не дають очікуваного ефекту та не дозволяють виконати план по виробництву Су-57, який складає аж 76 одиниць до 2027 року.

В свою чергу, дані по нюансам з виробництвом Су-57 важливі не тільки тим, що тут мова про черговий російський "аналоговнєт", щодо якого можна сперечатись по тому, наскільки цей літак реально належить до заявленого 5-го покоління.

Але – й також тим, що Су-57 як носії крилатих ракет Х-69 з певною регулярністю залучаються для ударів по інфраструктурі України. Зокрема, за підсумками масованого удару 26 серпня 2024 року Повітряні Сили говорили про пуск 10 ракет Х-59/69 із літаків типів Су-34 та Су-57.

Раніше Defense Express уже писав про те, де розміщене і як виглядає виробництво Су-57, та чи можна його дістати нашими БПЛА

Читайте також: Спочатку Ка-52 ударив по своїм на Курщині, потім його пілот пішов на фронт, і це дуже показова історія