xcounter
#

Спочатку Ка-52 ударив по своїм на Курщині, потім його пілот пішов на фронт, і це дуже показова історія

132399
Ка-52 під час війни проти України, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Ка-52 під час війни проти України, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Навіть якщо у цій історії є значна частина вигадки, вона все рівно вичерпно говорить про стан справ у ворога

Профільні російські форуми обговорюють історію про те, що під час операції ЗСУ в Курській області один із Ка-52 армійської авіації РФ атакував колонну своїх же військ.

Цей епізод "дружнього вогню" російська пропаганда спочатку видала за удар по колонні ЗСУ, але коли виявилась реальна картина, то було оголошено, що пілот цього Ка-52 працював на підпитку, і що він сам добровільно попросився на фронт піхотинцем, щоб так би мовити "кров’ю викупити провину".

Читайте також: Що за китайська бронемашина Dongfeng, яку купила РФ, і чому її отримала охорона метро Москви
Кадри російських пропагандистів, які виявились фіксацією "дружнього вогню" по своїм військам і заодно ілюструють чіткість зображення на прицільній апаратурі Ка-52, серпень 2024 року

Як розмірковують тут автори польського Defence24, російській пропаганді особливо після епічного погрому колони військ РФ біля Октябрського на Курщині нашими HIMARS вкрай була потрібна хоч якась "перемога".

Тому вони й вчепились у кадри з атакою російського Ка-52 на невідому колону, яка спочатку була заявлена як "підрозділ ЗСУ", але потім виявилось, що удар був виконаний по двом вантажівкам та двом САУ "Мста-С" ворога.

Але від Defense Express тут вважаємо за потрібне підкреслити, що будь-які дані, навіть чутки, що циркулюють в стані ворога, потрібно завжди піддавати критичному аналізу. Тим більш, що навіть такі дані можуть наочно свідчити про стан справ в окупантів.

Ка-52 під час війни проти України, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Почнімо із того, що тут версія про те, що пілот російського Ка-52 був напідпитку, тобто в "затуманеному стані свідомості", може бути насправді "прикриттям" для окупантів, щоб не визнавати дві свої базові проблеми.

Перша з них – як свідчать наведені вище зображення, бортова апаратура на Ка-52 в принципі не може дати достатньо якісне зображення, щоб екіпаж машини міг чітко ідентифікувати цілі. Друга – судячи з усього, на рівні штабних структур війська РФ досі мають проблеми із збором даних, які мають давати ситуаційну обізнаність на усіх рівнях управління, зокрема для передачі цілевказівки екіпажам армійської авіації.

Ще один доволі показовий момент полягає власне в такому "біографічному" моменті "пілот визнав, що був напідпитку і сам попросився на фронт". Це просто може ілюструвати заодно, наскільки зараз у російських окупантів може жорстко працювати система покарань.

Бо судячи з усього, коли російське командування давало хід цій історії з відправкою вертолітника піхотинцем на фронт, то воно явно керувалось наміром покарати найжорсткіше, аніж подумати про збереження дефіцитних кадрів.

Читайте також: Що в окупантів на Ка-52 з електронікою, що вони замість комбайнів "бачать" танки