xcounter
#

Рашисти уже 8 років назад робили БПЛА з "підручних матеріалів", і попались на цьому ще в Сирії

7261
Російський окупант запускає БПЛА, ілюстративне фото довоєнних часів
Російський окупант запускає БПЛА, ілюстративне фото довоєнних часів

Це заодно пояснює, звідки російський ОПК має такі "навики" по обходу санкційних обмежень від Заходу

Зараз в ЗМІ можна знайти різного роду публікації про те, як рашисти зараз обходять санкції, щоб і далі виготовляти зброю для війни проти України. Наприклад, орки буквально "прикриваються жінками та дітьми", щоб імпортувати електроніку подвійного призначення руками своїх країн-сателітів. Або ж намагаються "ексклюзивно" викуповувати чіпи виробництва 1980-х років, які потім знаходять на крилатих ракетах, збитих у небі над Україною.

А щоб продовжувати виробництво своїх найбільш масових безпілотників "Орлан-10", росіяни взагалі збудували "багатоголову гідру" схем по нелегальному імпорту комплектуючих.

Читайте також: Російський аналог JDAM: звідки взявся, наскільки реальний та як у РФ тим самим розписались у безпорадності "Гефеста"
Безпілотник "Элерон-3СВ" на стартовій катапульті, ілюстративне фото довоєнних часів

На перший погляд може здаватись, що так обходити санкційні заборони орки навчились у 2022 році. Але ні, якщо уважніше попрацювати з джерелами відкритих даних, то виявиться, що такі "навики" в росіян були ще мінімум 8 років назад.

Наприклад, в одній із своїх публікацій зразка 2015 року портал Oryx вказує, що у липні того року в Сирії розбився зокрема рашистський розвідувальний безпілотник "Элерон-3СВ". Причиною аварії стало раптове загоряння проводки. Цей російський БПЛА потрапив у руки противників режиму Башара Асада, вони його дуже уважно розібрали, і зокрема виявили, що замість фотоапаратури військового призначення рашисти туди поставили звичайну цивільну фотокамеру.

Цивільна фотокамера, яку знайшли у російському БПЛА "Элерон-3СВ", який розбився у Сирії в 2015 році, зображення наводить Oryx

Власне, сам факт загоряння проводки теж показує, що цей російський "Элерон-3СВ" був виготовлений на "кустарному" технологічному рівні, аби мінімізувати ті збитки від тих санкцій Заходу, які вже були накладені на РФ в 2015 році за тоді ще "гібридну" агресію проти України.

Навіть такий "точковий" приклад показує, що на превеликий жаль рашисти навчились відносно ефективно обходити санкційні заборони від цивілізованого світу, які б в теорії мали би "просаджувати" виробництво зброї на підприємствах російського ОПК.

Тому найкращий формат допомоги для України – це не тільки нові пакети санкцій проти РФ, але й прискорення та збільшення поставок необхідної зброї для ЗСУ.

Рашистський "Элерон-3СВ", який розбився у Сирії в 2015 році та демонструє низький технологічний рівень російського ВПК, зображення наводить Oryx
Читайте також: Чому завадити потраплянню до РФ мікросхем для озброєння майже неможливо