xcounter
#

Ракета-носій вийшла з ладу: Пентагон звітує про невдалі випробування гіперзвукової зброї

2237
США поки що не вдається створити "робочий зразок" гіперзвукової ракети повітряного базування
США поки що не вдається створити "робочий зразок" гіперзвукової ракети повітряного базування

Однак при цьому Пентагон заявляє, що ця невдача із ракетою-носієм не має прямого відношення до "гіперзвукової програми" США

У Сполучених Штатах закінчилося невдачею одне з випробувань гіперзвукової технології, яке Пентагон сподівався провести у комплексі Тихоокеанського космодрому на Алясці в четвер, 21 жовтня. Як повідомляє видання Defense News з посиланням на Reuters, ракета-носій зазнала невдачі під час спроби запуску.

Гіперзвукова зброя Common-Hypersonic Glide Body (C-HGB) США
Під час випробування гіперзвукового плануючого блоку Common-Hypersonic Glide Body (C-HGB) 19 березня 2020 року

У заяві прессекретаря Пентагона йдеться про те, що ракета-носій, з якою були проблеми, не була частиною гіперзвукової програми та не мала відношення до гіперзвукового плануючого блоку.

Читайте також: Армія США почала формувати першу батарею гіперзвукових ракетних комплексів наземного базування
Гіперзвукова зброя Common Hypersonic Glide Body (C-HGB)
Макет Common Hypersonic Glide Body (C-HGB)

Також представник Міністерства оборони США повідомив Defense News, що ракета відірвалася від стартового майданчику перед тим, як рухнула.

Зазначається, що офіційні посадові особи програми розпочали перевірку, щоб визначили, що призвело до відмови системи. Зазначається, що ракетний прискорювач використовується тільки для випробувань.

Раніше Defense Express розповідав, що у США скаржаться на високу вартість гіперзвукових ракет – зазначається, що виробники гіперзвукової зброї мають продемонструвати значний прогрес у створенні цього типу озброєння, щоб Пентагон мав можливість закупити більше таких систем.

Читайте також: На заміну X-31: у РФ створюють гіперзвукову протикорабельну "Личинку" для своїх Су-57