xcounter
#

Як США двічі за один день налякали Росію своїми ракетами

Як США двічі за один день налякали Росію своїми ракетами
2263

Сполучені Штати вкотре попереджують Росію – жартувати ніхто не буде – і демонструють пуски власних потужних ракет

Армія США продемонструвала запуск, політ і ураження цілі ракетою з гіперзвуковим плануючим блоком С-HGB (Common Hypersonic Glide Body).

Випробування були проведені Військово-морськими силами та Армією США 19 березня 2020 року на Тихоокеанському ракетному полігоні ВМС США, розташованому на гавайському острові Кауаі.

Читайте також: Перша за межами Ізраїлю: коли система ППО "Залізний купол" з’явиться в США

Запуск отримав назву Flight Experiment 2 і був спрямований на підтримку розробки гіперзвукового плануючого апарату.

Як зазначав раніше президент США Дональд Трамп, ракета на випробуваннях влучила у ціль на відстані 36 см від центральної точки.

США ракета
Фото з випробувань

Наразі відомо, що глайдер біконічної конструкції C-HGB пройшов успішні льотні випробування у 2011 і 2017 роках. Як бойове оснащення С-HGB отримають перспективні американські ракети Long-Range Hypersonic Weapon (LRHW) Армії, Conventional Prompt Strike (CPS) Військово-морських сил і Hypersonic Conventional Strike Weapon (HCSW) Військово-повітряних сил США.

C-HGB глайдер
Макет C-HGB

Розробники стверджують: C-HGB здатна маневрувати на швидкості більш як 6100 км за непередбачуваною для засобів ППО противника траєкторією.

Цікаво, що відео з C-HGB було опубліковане 4 серпня – саме тоді, коли Військово-повітряні сили США запустили іншу ракету – міжконтинентальну балістичну LGM-30G Minuteman III – з бази Ванденберг в Каліфорнії.

Повідомляється, що три ракетні навчальні головні частини пройшли відстань у більш як 6,500 км і влучили у задані цілі, розташовані в районі Маршаллових островів.

Стверджується, що зазвичай під час подібних пусків ракета переносить по одній навчальній частині. Те, що тест був проведений одразу з трьома може означати, що американські військові проводили деякі експерименти. Раніше міжконтинентальна балістична ракета з трьома навчальними частинами запускалася 25 квітня 2018 року.

Як ми повідомляли раніше, в США заявили, що розробка та розгортання крилатої ракети морського базування з ядерною боєголовкою надзвичайно важливі для стримування Росії. Про це йдеться в заяві на сайті Міністерства оборони США.

Читайте також: В РФ уточнили обсяг секвестру видатків на оборону на найближчі три роки