xcounter
#

На заміну X-31: у РФ створюють гіперзвукову протикорабельну "Личинку" для своїх Су-57

4642
Російський винищувач п’ятого покоління Су-57
Російський винищувач п’ятого покоління Су-57

Стверджується, що ракета матиме швидкість, що як мінімум у п’ять разів швидша за звук

Російська Корпорація "Тактическое ракетное вооружение" веде розробку нової гіперзвукової ракети для винищувачів п’ятого покоління Су-57. Про це з посиланням на власні джерела повідомляють російські "Известия".

Нова протикорабельна гіперзвукова зброя реалізується у рамках дослідно-конструкторської роботи "Личинка-МД". Наразі виріб знаходиться на етапі відпрацювання макету і ще не вийшов на льотні випробування.

Читайте також: РФ будує "схему" по нелегальному ремонту корветів "Каракурт" в окупованому Криму: бояться нових санкцій

Ймовірно, ця ракета буде літати зі швидкістю, у п’ять і більше разів швидшу за звук, і "стане практично невразливою для сучасних систем ППО та ПРО". У перспективі цей боєприпас має замінити надзвукову протикорабельну ракету X-31.

Наразі відомо, що другий етап ДКР "Личинка-МД" стартував у 2019 році. Як двигун у ракеті використовується так зване "Изделие 70" від машинобудівного КБ "Союз". Це прямоточний повітряно-реактивний двигун, який використовується як силова установка у багатьох російських гіперзвукових системах озброєння, зокрема і в комплексі "Гремлин". Наразі "Изделие 70" проходить вогневі випробування.

Гіперзвукова ракета
Російську ракету "Гремлин" можна буде застосовувати з важких бомбардувальників Ту-22М3М, перехоплювачів МиГ-31, з винищувачів Су-57, Су-30СМ та Су-35С

Зазначається, що дальність дії ракети становитиме близько декількох сотень кілометрів. Дві літери "МД" у назві ракети, ймовірно, вказують на боєприпас малої дальності.

Читайте також: Швеція готується до наземних боїв проти армії РФ, та почала відновлення свого куцого парку танків