xcounter
#

Польща виробляє пускові установки до ЗРК Patriot, до кінця 2021 року буде чотири

1345
Пускові установки M903 до ЗРК Patriot, вироблені в Польщі
Пускові установки M903 до ЗРК Patriot, вироблені в Польщі

До 2024 року в стрій польської ППО мають стати 16 пускових установок до "Петріотів"

Польське оборонне підприємство Huta Stalowa Wola S.A. у жовтні 2021 року завершило виробництво та поставила збройним силам Польщі перші дві пускові установки M903 до зенітно-ракетних комплексів Patriot. До кінця 2021 року це ж оборонне підприємство поставить польській ППО ще дві пускові установки M903, пише портал Defence24.

Пускові установки M903 до ЗРК Patriot, вироблені в Польщі, фото з відкритих джерел

До початку 2024 року Huta Stalowa Wola має загалом поставити польській протиповітряній обороні 16 пускових установок M903, що мають бути поєднані у дві батареї ЗРК Patriot.

Читайте також: Росія розгорне в Криму зенітно-ракетні комплекси С-350 "Витязь"

Виробництво пускових установок на потужностях Huta Stalowa Wola (HSW) для Польщі відбувається в рамках угоди із корпорацією Raytheon Technologies. Для організації виробництва пускових установок до "Петріотів" HSW збудувала новий виробнично-складальний центр, який у майбутньому зможе виконувати роль сервісного центру.

Позиція зенітно-ракетного комплексу Patriot, фото ілюстративне

"Польські" пускові установки до Patriot матимуть "стандартний" набір характеристик. На цих ПУ можна буде розміщувати або до 12 зенітних ракет PAC-3 MSE, або до 16 зенітних ракет PAC-3 CRI, або до чотирьох зенітних ракет PAC-2 GEM-T.

Окрім пускових установок, за угодою про локалізацію виробництва із Raytheon Technologies підприємства польського ОПК виробляють також інші окремі елементи ЗРК Patriot, як то шасі, елементи зенітних ракет та радарів.

Завантаження ракет комплексу Patriot PAC-3+ на пускову установку за допомогою транспортно-заряджальної машини M1075A1 виробництва Oshkosh Defence, фото ілюстративне
Читайте також: Військово-транспортний літак C-130 вперше успішно "зловив" безпілотник X-61 Gremlins під час польоту