xcounter
#

Росія розгорне в Криму зенітно-ракетні комплекси С-350 "Витязь"

2843
С-350 "Витязь"
С-350 "Витязь"

Такі комплекси, як стверджується, можуть відбивати повітряні удари противника, який "діє зі всіх напрямків та у всьому діапазоні висот та швидкостей"

Росія планує найближчим часом розгорнути в Криму свої зенітно-ракетні комплекси С-350 "Витязь". Про це сьогодні, 8 листопада, в інтерв’ю російському виданню "Красная звезда" заявив командувач військами Західного військового округу генерал армії Олександр Дворніков.

С-350 ЗРК
ЗРК С-350 "Витязь"

За його словами, на західних кордонах РФ, зокрема і в Криму, "розгорнута достатньо потужна система протиповітряної оборони". Йдеться передусім про ЗРК С-400 "Триумф" та ЗРГК "Панцирь-С". Він також додав, що на бойове чергування "готуються заступити розрахунки найсучасніших комплексів С-350 "Витязь".

Читайте також: У РФ хочуть у стислі терміни оснастити свої бойові кораблі баражуючими боєприпасами
С-400
ЗРК С-400 "Триумф"

Цей комплекс призначений для заміни застарілих систем С-300П та С-300ПС. Він використовує ракети 9М100 для ураження аеродинамічних та балістичних об’єктів на відстані до 120 км, а також ракети 9М96 для перехоплення безпілотників та баражуючих боєприпасів на відстанях до 15 км.

Як раніше розповідав Defense Express, РФ в окупованому Криму вивела С-400 "полякати НАТО" і провести "електронні пуски".

С-400
Машини комплексу С-400 на марші, ілюстративне фото з відкритих джерел

Так, для захисту позицій своєї "чудо-зброї" росіяни не знайшли нічого краще, аніж комплекс "Панцирь", котрий провалився за підсумками кампаній у Лівії та Нагорному Карабаху.

Читайте також: ГУР не підтверджує новини, що армії РФ нарощує сили на кордоні з Україною