xcounter
#

У РФ хочуть у стислі терміни оснастити свої бойові кораблі баражуючими боєприпасами

992
Висадка морської піхоти ВМФ РФ "наплавом" під час навчань "Запад-2021", фото - прес-служба Міноборони РФ. Фото ілюстративне
Висадка морської піхоти ВМФ РФ "наплавом" під час навчань "Запад-2021", фото - прес-служба Міноборони РФ. Фото ілюстративне

Ними будуть прикривати десант під час висадки на узбережжя та знищувати як морські, так і наземні цілі

Міноборони РФ хоче в стислі терміни оснастити свій флот баражуючими боєприпасами, які будуть використовуватися для ударів як по морських, так і по наземних цілях. Про це повідомляє російське видання "Известия" з посиланням на джерело в оборонному відомстві.

Адмирал Горшков фрегат
У РФ впевнені, що використання баражуючих боєприпасів

Зазначається, що кораблі планують оснастити дронами-камікадзе, які не потребують спеціальних анграів, а катапульти для їх запуску можуть працювати безпосередньо з палуби судна після мінімального доопрацювання.

Читайте також: У Чорному морі почали випробування четвертого патрульного корвету для ЧФ РФ (відео)

Для застосування з кораблів планують використовувати як діючі БПЛА, так і спеціально розроблені для ВМФ дрони. Втім стверджується, що остаточного рішення по цьому питанню поки що не прийняли.

Адмирал Горшков
Тактика використання баражуючих боєприпасів з військових кораблів

Вважається, що така тактика буде ефективною проти легких катерів і моторних човнів, а також будуть "незамінними під час підтримки морської піхоти та спецпризначенців, які діють на узбережжі".

Баражуючий боєприпас "Ланцет"
Баражуючий боєприпас "Ланцет", ймовірно, один з кандидатів на оснащення кораблів російського флоту

Раніше в РФ вже проводили навчання з відпрацювання вогневої підтримки морської піхоти під час висадки на узбережжя, коли під час маневрів вперше використовувалися баражуючі боєприпаси, які знищували живу силу та техніку противника.

Читайте також: ​РФ запустить у космос ракету розмальовану "під хохлому" та рекламою (фото)