xcounter
#

​РФ запустить у космос ракету розмальовану "під хохлому" та рекламою (фото)

1347
Союз-2.1а має стартувати 28 жовтня
Союз-2.1а має стартувати 28 жовтня

Розмальований ракетоносій "Союз-2.1а" з вантажним кораблем "Прогресс МС-18" має стартувати 28 жовтня

У РФ доволі незвично розмалювали ракетоносій "Союз-2.1а" та нанесли на блоки ракети візерунок стилізований під російське народне мистецтво.

Фото з розписаною "під хохлому" ракетою вже облетіли мережу.

Читайте також: ​Іржава космічна скрепа Росії: про точку неповернення "Роскосмоса" на шляху до безодні

Зараз "Союз-2.1а" вже знаходиться на стартовому майданчику Байконура. А пуск ракети з вантажним кораблем "Прогресс МС-18" заплановано на 28 жовтня.

Після шквалу критику від самих росіян у "Роскосмосі" повідомили, що це насправді не "хохлома", а "городецкая роспись". А нанесено її через 800-річний ювілей Нижнього Новгороду. Слід зазначити, що територіальна дистанція між населеними пунктами Городець та Хохлома Нижньогородської області становить близько 40 км, а різниця між стилями доволі умовна.

Також слід зазначити, що влітку минулого року голова "Роскосмосу" Дмитро Рогозин сам запропонував прикрашати російські ракети під хохлому.

Також, крім візерунка з народною творчістю, на ракетоносій буде нанесено і рекламу російського "Сбербанку" у рамках комерційного проекту.

Зазначимо, що польоти "Прогресс", які базуються на "пасажирському" кораблі "Союз", здійснюються з 1978 року. Російський "вантажник" має у останній версії максимальне навантаження до 2,5 тонн.

Прогресс
Прогресс МС-17

Окрім російського вантажного космічного корабля аналогічні місії до МКС зараз здійснюють Cygnus від Northrop Grumman з корисним навантаженням до 3,5 тонн та Dragon 2 від SpaceX, який має максимальну вантожопідйомність у 6 тонн.

Cygnus CRS NG-13
Cygnus CRS NG-13

Крім того, 31 жовтня, з мису Канаверал до МКС стартує черговий SpaceX Dragon Crew з чотирма членами екіпажу.

SpaceX Dragon Crew
SpaceX Dragon Crew пристикований до МКС
Читайте також: ​Супутник з унікальними українськими технологіями з Харкова виведено на орбіту (відео)