xcounter
#

Польща подає приклад, як треба допомагати ЗСУ бити рашистів: понад 240 танків та іншої зброї на 2 млрд доларів

5481
Польща подає приклад, як треба допомагати ЗСУ бити рашистів: понад 240 танків та іншої зброї на 2 млрд доларів

"Це величезні витрати, але ми розуміємо необхідність", – коментує президент Польщі військову допомогу Україні

З початку повномасштабної війни з російськими окупаційними військами Польща у рамках військової допомоги надала Україні зброї на два мільярда доларів. Про це в інтерв’ю виданню Bild розповів президент Польщі Анджей Дуда.

За словами Дуди, Польща відправила Україні, зокрема, понад 240 танків, майже 100 одиниць бронетехніки, а також боєприпаси, ракети та іншу зброю (зокрема і три батареї САУ Krab).

Читайте також: Польща продає Україні понад 50 далекобійних 155-мм САУ Krab - контракт підписано
Т-72
Польський Т-72 в руках бійців ЗСУ. Фото: пресслужба Командування Сухопутних військ Збройних Сил України

"Ми відправили загалом зброї на два мільярди доларів. Це величезні витрати, але ми розуміємо необхідність", – зазначає президент Польщі.

Piorun
ЗРК Piorun

Окремо він наголосив на важливості постачання Україні важкого озброєння: "Ми звертаємося до всіх: якщо у когось є можливість відправити, наприклад, артилерію. Ця зброя необхідна, щоб зупинити російське вторгнення.

САУ Krab
САУ Krab

Крім того, польська "оборонка" буде активно працювати для України вже і в рамках контрактів – так, нещодавно стало відомо, що Польща продає Україні понад 50 далекобійних 155-мм САУ Krab.

Читайте також: Польща замовила 500 пускових HIMARS - більше ніж в США: Варшава запланувала кардинальне посилення артилерії