xcounter
#

Південна Корея вирішила проблеми з ходовою "Чорної пантери": танк пройшов ефектний тест (відео)

2521
Танк К2 із-за "виробничих нюансів" став одним з найдорожчих, вартість за одиницю – понад 10 мільйонів доларів
Танк К2 із-за "виробничих нюансів" став одним з найдорожчих, вартість за одиницю – понад 10 мільйонів доларів

Південна Корея має амбіції постачати на експорт свої танки К2 "Чорна пантера", але проблеми з ходовою частиною буквально стояли на заваді таких планів. На вирішення проблеми знадобилось дещо більше 9 місяців

До 2023 року південнокорейська корпорація Hyundai Rotem має поставити своєму війську 54 танки K2 Black Panther. Вартість цього замовлення сягає 482 мільйони доларів.

Відомо, що це буде уже третя партія танків цього типу для армії Південної Кореї: за попередніми двома партіями в стройові частини мало бути поставлене понад 200 "Чорних пантер". І схоже, що танк саме із третьої партії для південнокорейського війська став фігурантом ось такого ефектного відео:

Читайте також: І сама у ціль влучає, і іншим допомагає: у Польщі на роботизовану платформу встановили ПТРК Pirat

Схоже, метою цього відео було не просто показати, що південнокорейський танк K2 Black Panther "навчився" гальмувати на великій швидкості і на короткому проміжку шляху.

Метою цього відео для самої Південної Кореї було показати, що країна змогла вирішити проблеми із загальною надійністю ходової частини "Чорної пантери", бо саме така проблема буквально стояла на заваді експортним перспективам цього танка.

Південнокорейські військові показують трюк з "літаючим танком" на K2 Black Panther, фото ілюстративне

Defense Express розповідав, що в грудні 2020 року південнокорейське Агентство оборонних закупівель (DAPA) було вимушене прийняти рішення, що танки K2 Black Panther із третьої партії будуть оснащені німецькою трансмісійною системою RENK замість вітчизняної від компанії S&T Dynamics. Причина – ненадійність розробки S&T Dynamics.

Із-за необхідності імпорту силового агрегату південнокорейському оборонному відомству довелось суттєво зменшити кількість танків K2 Black Panther, призначених для нових поставок. І також – "поставити на паузу" плани по експорту "Чорної пантери" для армії Польщі.

Макети танків К2PL Wilk та K2 Black Panther, що могли би бути поставлені армії Польщі, на експозиції виставки MSPO-2020, фото ілюстративне

Втім, за дещо більше 9 місяців південнокорейський ОПК таки зміг вирішити критичну проблему своїх танків K2 Black Panther, навіть всупереч "супутнім втратам", що супроводжували процес.

Бо в теорії, якби Південна Корея змогла б раніше вирішити проблеми з ходовою танків, то Польща могла би замовити у липні 2021 року не американські M1A2 SEPv3, а саме південнокорейські К2.

Фраза "крізь терни до зірок" цілком може стосуватись і сфери бронетанкових озброєнь
Читайте також: Поляки переставили Rak на гусениці, стрільба мінами від ДККБ "Луч" стане ергономічнішою