xcounter
#
Безпілотний авіаційний комплекс Windhover буде постачатись до Збройних сил України / Фото: Spaitech
Безпілотний авіаційний комплекс Windhover буде постачатись до Збройних сил України / Фото: Spaitech

Перший коптер українського виробництва допущений до використання в ЗСУ

17743

Безпілотний авіаційний комплекс (БАК) Windhover успішно пройшов визначальні відомчі випробування. За їх результатами мультикоптер розробки та виробництва одеського Науково-виробничого підприємства Spaitech (ТОВ "НВП Spaitech"), відповідно до наказу Міністра оборони України був допущений до експлуатації в Збройних силах України.

БАК, БПЛА, мультикоптер, Windhover, Spaitech, Defense Express
Windhover є єдиним мультироторним безпілотником української розробки та виробництва, що допущений до експлуатації в Збройних силах України та підтвердив всі свої заявлені характеристики / Фото: Spaitech
Spaitech, Defense Express

Довідково: Науково-виробниче підприємство "Spaitech" є підприємством повного циклу, виробничі потужності якого знаходяться в Одесі. Висока масштабованість виробництва і володіння всіма технологіями дозволяють оперативно відтворювати будь-які розміри виробничих потужностей у будь-якій точці світу і в найкоротші терміни випускати необхідні обсяги продукції.

Читайте також: В Україні розробили нові боєприпаси – тривають Державні випробування

БАК, БПЛА, мультикоптер, Windhover, Spaitech, Defense Express
Windhover призначений для вирішення завдань з аеророзвідки, патрулювання, картографування місцевості та інших завдань у режимі реального часу./ Фото: Spaitech

На сьогодні Windhover є єдиним мультироторним безпілотником української розробки та виробництва, що допущений до експлуатації в Збройних силах України та підтвердив всі свої заявлені характеристики.

БАК Windhover призначений для вирішення завдань з аеророзвідки, патрулювання, картографування місцевості із можливістю передачі оперативної інформації та отримання точних географічних координат у режимі реального часу.

БАК, БПЛА, мультикоптер, Windhover, Spaitech, Defense Express
В БАК Windhover використані унікальні технічні рішення, що розроблені в Україні / Фото: Spaitech

Наразі в компанії сподіваються, що постачання партії БПЛА Windhover до українського війська відбудеться вже з початком нового року. Тут впевнені, що мультикоптери, що були розроблені та виготовлені в Одесі,будуть гідно виконувати функції, які покладають на них українські військові.

БАК, БПЛА, мультикоптер, Windhover, Spaitech, Defense Express
Мультикоптер від Spaitech можуть використовувати для виконання різноманітних завдань військові, правоохоронці, представники різноманітних служб оперативного реагування. Мультикоптер Windhover також може ефективно застосовуватись і в цивільній сфері / Фото: Spaitech

В беспілотнику максимально використовуються комплектуючі українського виробництва – за винятком тих, які в Україні не виготовляються, і компанія постійно працює над підвищенням частки вітчизняних складових, здійснюючи розробку вузлів та елемнтів.

90 % інтелектуальної складової, що закладено в конструкції БПЛА WINDHOVER є українською

Поряд з цим 90 % інтелектуальної складової, що закладено в конструкції БПЛА WINDHOVER є українською. Компанія "НВП Spaitech" цілеспрямовано працює над залученням до розробки безпілотних систем кращих українських інженерів, конструкторів та програмістів. Тут впевнені, що в основі економічного зростання України має бути саме створення сучасних високотехнологічних продуктів та підвищення в них інтелектуальної складової.

БАК, БПЛА, мультикоптер, Windhover, Spaitech, Defense Express
БАК Windhover розроблений з урахуванням сучасних тенденцій в сфері забезпечення безпеки громадян / Фото: Spaitech

Окрім військової сфери, БАК Windhover може застосовуватися для проведення різних операцій, зокрема таких як: контроль громадського порядку, патрулювання території, контроль в місцях злочинів і серйозних інцидентів, VIP – захист, пошук підозрюваних, транспортних засобів та майна, управління переслідуванням транспортних засобів, тощо.

Мультикоптер розроблений з урахуванням сучасних тенденцій в сфері забезпечення безпеки громадян.

БАК Windhover вперше був представлений закордоном на міжнародній виставці DSEI 2019 у Лондоні. Тоді українськи мультироторний БПЛА викликав зацікавленість серед воєнних та поліцейських департаментів деяких країн-учасниць заходу.

Українська прем’єра мультикоптера Windhover відбулась під час XVI Міжнародної спеціалізованої виставки "Зброя та безпека 2019", яка з 8 по 11 жовтня 2019 року пройшла в столиці України.

Defense Express раніше повідомляв, що ізраїльська компанія SpearUAV представила безпілотну авіаційну систему (БАС) Ninox40 Handheld, що забезпечує миттєвий запуск і надає негайні розвідувальні можливості будь-якому тактичному підрозділу чи правоохоронцям.

Також Defense Express писав, про те як ударні турецькі дрони змінили тактику війни, а Армія США тестує незвичні дрони поля боя за проектом FTUAS, як дрони-камікадзе та Bayraktar TB2 Азербайджану домінують на полі бою, а ЗС України планують придбати 48 безпілотників Bayraktar TB2.

БАК, БПЛА, мультикоптер, Windhover, Spaitech, Defense Express
Windhover є єдиним мультироторним безпілотником української розробки та виробництва, що допущений до експлуатації в Збройних силах України / Фото: Spaitech
Читайте також: Мультикоптери: вибір сучасного війська ч.1