xcounter
#

Пентагон остерігається замовляти 3D-друк запчастин, хоча ВМС США таке дуже хочуть

3502
 Моряки ВМС США друкують комплектуючі на 3-D принтері від RCBI на борту корабля USS Talsa, фото ілюстративне
Моряки ВМС США друкують комплектуючі на 3-D принтері від RCBI на борту корабля USS Talsa, фото ілюстративне

Наскільки розвинута ця технологічна новація, і які бюрократичні бар’єри тут стоять

Командування ВМС США уже запланувало на 2025 фінансовий рік таку цікаву новацію, як установку 3D принтерів на борту своїх кораблів та підводних човнів з тим, щоб у випадку потреби буквально "в польових умовах" друкувати комплектуючі для заміни тих, що вийшли із ладу. Мова про 40-50 3-D принтерів для друку деталей із полімерів та 10 принтерів для друку деталей з металу.

Новація вигідна тим, що дозволяє у випадку потреби та можливості автономно полагодити окремі вузли на кораблях без необхідності повертатись у пункт базування.

Читайте також: Щоб стріляти з кулеметів і штурмових гвинтівок набагато ефективніше, Ізраїль створив систему Arbel
Завантаження 3-D принтера в контейнері на борт USS Essex в 2022 році, фото - US Navy

Тим більш, що відповідна промислова база для цього є. Як розповідає портал Defense News в одній із своїх публікацій, в 2023 році Пентагон уже мав досвід, коли друк комплектуючих на 3-D принтерах для військових кораблів був замовлений одразу 8 компаніям із відповідними потужностями, які успішно виконали весь обсяг замовлення протягом 9 місяців.

Однак є певний парадокс в тому, що хоча в США уже розгорнута індустрія 3-D друку комплектуючих для військової техніки, є свої регуляторні бар'єри, які стримують розвиток цього сегменту.

Перший бар’єр – Пентагон по невідомим причинам прагне замовляти виготовлення відносно невеликого обсягу комплектуючих на 3-D принтерах одразу кільком компаніям. Для оборонного відомства США це диверсифікує ризики, але самі підрядники так не отримують необхідного поштовху для розвитку власних потужностей.

Наступна проблема – хоча американські військові оцінюють адитивний друк запчастин як перспективну технологію, вони при цьому не поспішають давати довготривалі контракти на виготовлення комплектуючих на 3-D принтерах. Ну і третя – Пентагон зволікає із проведенням сертифікації тих чи інших видів запчастин, які можуть друкуватись на 3-D принтерах.

Але при цьому всьому американські приватні підрядники все ж сподіваються, що з часом закупівлі від Пентагону запчастин, виготовлених 3-D друком, стануть такими ж налагодженими, як і закупівлі класичних матеріалів.

Читайте також: Поляки чомусь думають, що РФ хоче відродити МиГ-27, і навіть згадали He-162