xcounter
#

Поляки чомусь думають, що РФ хоче відродити МиГ-27, і навіть згадали He-162

19628
Російський МиГ-27, архівне фото з відкритих джерел
Російський МиГ-27, архівне фото з відкритих джерел

Це все може демонструвати скоріше ступінь адекватності, із якою наші сусіди сприймають спільного ворога

Час від часу в російських пропагандистських виданнях циркулювали публікації в ключі, що РФ мовляв пора відновлювати клас однодвигунової фронтової реактивної авіації, який в радянські часи був представлений літаками типів МиГ-21, МиГ-23 та МиГ-27, або ж Су-17.

Рашистські пропагандисти апелювали до того, що мовляв ці літаки були маневреними та масовими, і якби вони далі лишались в строю, то цілком могли б знадобитись ЗС РФ у поточній війні проти України. Але на цьому моменті вони зазвичай і зупинялись в своїх розмірковуваннях, нарікаючи на відсутність взагалі наявних типів легких літаків для фронтової авіації.

Читайте також: Бомбардувальник B-21 Raider має стати дешевше, раніше його ціна озвучена у майже 700 млн
Російський МиГ-23, архівне фото з відкритих джерел

Втім, схоже, в деяких країнах Європи такі розмірковування рашистів могли бути сприйняті за "чисту монету" та покладені в основу оцінки поточного потенціалу Росії для ведення повномасштабної війни проти України. Інакше і не пояснити одну дивну публікацію, яка з’явилась на шпальтах польського ресурсу Defence24.

Автори видання з посиланням на "інформацію російських ЗМІ" пишуть, що РФ мовляв має намір створити та запустити у серійне виробництво легкий однодвигуновий реактивний літак для фронтової авіації, який був би ідейний "наступником" радянських МиГ-23 та МиГ-27, а конструкція та характеристики якого мали би враховувати досвід війни проти України.

Російський Су-17, архівне фото з відкритих джерел

Далі вони розгортають думку про те, що "оригінальні" МиГ-23 та МиГ-27 рашисти давно утилізували, як і лінію для їх можливого виробництва. Однак, в теорії, літак-"наступник" цілком міг би базуватись на конструкції того ж МиГ-23.

Однак, як далі розмірковують автори Defence24, якщо росіяни таки підуть на створення умовного "МиГ-23 2.0" для безпосередньої підтримки військ, це поставить під сумнів перспективи проекту Су-75 Chekmate. Але ще гострішою на цьому тлі буде проблема масової підготовки пілотів під цей умовний рашистський "МиГ-23 2.0".

Виставковий макет Су-75 Chekmate

Через це автори Defence24 і вирішили згадати взагалі про німецький реактивний винищувач часів Другої світової під назвою He-162 Volksjager, котрий мав відзначатись масовістю виробництва та простотою для своїх пілотів. І заодно вони видали висновок про те, що «особливо в авіаційному сегменті ми маємо бачити поступове ослаблення Росії».

Від Defense Express додамо, що все вищевикладене може заодно ілюструвати міру адекватності, із якою наші сусіди зараз можуть сприймати нашого спільного ворога.

Німецький He-162 Volksjager часів Другої світової в експозиції Imperial War Museum, фото – Robert Camp
Читайте також: У США назвали ціну 5-річного відновлення аеродрому з якого бомбили Хіросіму та Нагасакі