xcounter
#

Німецька компанія Diehl Defence завершує розробку нового мобільного ЗРК IRIS-T-SLS Mk III

Німецька компанія Diehl Defence завершує розробку нового мобільного ЗРК IRIS-T-SLS Mk III
2393

Німецька компанія Diehl Defence завершує розробку нової, повністю інтегрованої модульної еволюції своєї наземної системи ППО IRIS-T-SLS, повідомляє видавництво Janes. Diehl Defence керується зростаючими світовими вимогами до більш універсальних рішень для ППО малої дальності (SHORAD).

Нова конструкція IRIS-T-SLS Mk III включає в себе усі компоненти інтегрованої системи ППО на одній колісній броньованій платформі: компактний багатоцільовий 3D-радар спостереження з інтегрованою системою ідентифікації "свій-чужий" (IFF) на телескопічній щоглі, систему командування і управління (C2 ) і конфігурацію з чотирьох ІЧ-перехоплювачів IRIS-T.

ЗРК IRIS-T SLS
ЗРК IRIS-T SLS - це система наземного базування, спеціально розроблена для шведських ППО

В даний час обраною несучою платформою є варіант колісної броньованої машини Eagle V 6 × 6 компанії General Dynamics European Land Systems. "Це рішення дозволяє виявляти, відстежувати і вступати в бій на ходу, а також швидше і ефективніше перезаряджати зброю в польових умовах з мінімальною кількістю персоналу", - сказав Janes представник Diehl Defense.

Читайте також: "Чорна пантера" знову кульгає: армія Південної Кореї розчарована власним виробником трансмісії для нового танку К2 і шукає заміну

"Для рішень C2 і РЛС / IFF ми застосовуємо той же гнучкий, модульний підхід до архітектури систем, який ми використовували при розробці нашої системи ППО середньої дальності IRIS-T SLM", - сказав прес-секретар.

Мобільний ЗРК IRIS-T-SLS Mk III
Для нового ЗРК IRIS-T-SLS Mk III обрали броньовану машину Eagle V 6 × 6 у якості несучої платформи

"Для нинішньої демонстраційної моделі [IRIS-T-SLS] Mk III ми визначили два радіолокаційних рішення: легкий багатофункціональний радар Saab Giraffe 1X і версію легкого, малопотужного радара Hensoldt Spexer, що працює в Х-діапазоні. Для C2 ми передбачаємо варіант інтегрованої системи управління бойовими діями Airbus Fortion (IBMS).

"Ракета-перехоплювач IRIS-T запускається з фіксованого похилого положення, але все ще забезпечує можливість захоплення на 360 ° завдяки високій маневреності. Ракети запускаються в режимі захоплення цілі після запуску (LOAL); в певному секторі також можливе захоплення цілі до пуску", - додав він.

Читайте також: "Мінерал-У" для "Нептуна", випробування "Богдани" та MQ-9 Reaper проти української ППО: події тижня від Defense Express