xcounter
#

Next level нічного бачення: як крута оптика перетворює поле бою на відеогру (відео)

1688
Вночі можна бачити майже як вдень
Вночі можна бачити майже як вдень

Бачити вночі та цілитися у ворога, залишаючись в укритті – удосконалений пристрій нічного бачення ENVG-B надає американським військовим нових можливостей

Один з провідних підрозділів сухопутних військ Армії США опублікувало відео з демонстрацією можливостей своїх нових окулярів нічного бачення Enhanced Night Visions Goggle-Binoculars (ENVG-B).

ENVG-B надає військовим дуже чітке зображення поля битви і навіть дозволяє солдатам стріляти зі зброї без ризику "зловити кулю" від ворога.

Читайте також: 22 млрд на додаткову реальність від Microsoft: Пентагон починає інформаційну революцію в армії США

Окуляри, розроблені Армією США спільно з L3 Warrior Systems, призначені для забезпечення поглибленої ситуаційної обізнаності, якщо порівнювати з пристроєм попереднього покоління.

Як кажуть в Армії США, окуляри забезпечують "кращий зір" у різних середовищах, таких як пил, дим, нульова освітленість, а також під землею. Компас доповненої реальності дозволяє військовим орієнтуватися у просторі, не знімаючи захисних окулярів.

Окуляри ENVG-B
За допомогою ENVG-B військовий може легко цілитися у ворога, залишаючись при цьому в укритті

Окуляри ENVG-B також мають можливість бездротового підключення. Армія розпочала розгортання ENVG-B у 2019 році та забезпечить цією технологією різні підрозділи.

Читайте також: Спецпризначенці США отримають революційний приціл для гвинтівок, який сам шукає цілі