xcounter
#

На мікросхемах з AliExpress: "аналоговнєтна" система наведення "Торнадо-С" з РФ (фото)

На мікросхемах з AliExpress: "аналоговнєтна" система наведення "Торнадо-С" з РФ (фото)
31468

Чергова "розпаковка справжньої "аналоговнєтної" рашиської зброї, на цей раз - нібито високоточної ракети 9М544 для "Торнадо-С"

В умовах санкцій, які ще з 2014 року заблокували РФ доступ до сучасної західної електроніки, рашиський військово-промисловий комплекс намагався знайти обхідні шляхи, горлаючи про імпортозаміщення, зокрема і у технологіях наведення для ракет. Але раніше проаналізовані блоки управління ракет Х-555 та Х-101, показали, що вони базуються на технологіях 60-70-х років

А тепер справа дійшла до коректованого реактивного снаряду 9М544 для "Торнадо-С". Відповідні фото з блоком системи наведення були опубліковані організацією Conflict Armament Research, яка аналізує зброю, зокрема провела астрономічну роботу з ідентифікації компонентів та походження рашиського озброєння в Україні з 2014 року.

Читайте також: Іранські дрони в обмін на Су-35: наскільки реальна така угода для РФ і кому вона загрожує більше
9М544 Торнадо-С

Справа в тому, що цей головний блок, у випадку застосування у ракеті з касетними боєприпасами зазвичай вцілілим падає на землю.

9М544 Торнадо-С

Цікаво, що детальний аналіз блоку навігації ракети 9М544 зробили вже на рашиському ресурсі. І у вкрай дивній манері, замість того, щоб вихвалятися тим, що там застосовані "найкраща російська електроніка" прямо написали, що "аналоговнєтна" ракета зібрана з мікросхем, які можливо легко купити "пачками" на AliExpress.

Тобто вся електронна компонента зібрана на мікросхемах класу "commercial", тобто, далі цитата самих рашистів - "для використання у цивільній, побутовій техніці ("ширпотребі"). І, мовляв, саме через це РФ "всіх переграв" і йому не страшні жодні санкції. Також були додані і фото блоку супутникової навігації.

Відповідно до пояснення: дві мікросхеми у корпусі TSOP66, три мікросхеми у корпусі LQFP64, танталові SMD конденсатори, роз'єми DB15 та SMA і все це можливо закуповувати прямо через AliExpress, а із наявних аналогів у РФ лише LQFP64 - К1986ВЕ92QI від "Миландр".

Попри те, що аналізу мікросхем у блоці з оптоволоконним гіроскопом та блоку приводу рулів ще немає, але, з високою долею вірогідності, там можливо бути побачити аналогічні комерційні чипи.

Водночас використання саме таких побутових мікросхем є не перевагою, а головною вадою російського озброєння. Справа в том, що електроніка такого класу має низьку надійність та відмовостійкість. А це вже впливає, як на точність роботи системи коригування польоту, так і взагалі може перетворити ракету на "бумеранг".

Але, необхідно зазначити, що такі недоліки компенсуються масовістю. А через те, що для рашистів цілями є не конкретні об'єкти, а населений пункт в цілому, з метою терору цивільного населення, то висока точність таких систем і взагалі надмірна.

Читайте також: Рашисти вирішили сховати свої ешелони зі зброєю від HIMARS, однак провалили "випробування" нового захисту