xcounter
#

Кремль хизується "Заветом": армія РФ "автоматизує" протитанкові частини

3678
Кремль уже сподівається знайти на такий комплекс експортного покупця, хоча на IDEX-2021 росіяни наважились вивезти лише макет "Завета"
Кремль уже сподівається знайти на такий комплекс експортного покупця, хоча на IDEX-2021 росіяни наважились вивезти лише макет "Завета"

Одна машина із складу комплексу "Завет", як заявляють розробники, зможе керувати одночасно чотирма бойовими машинами або ПТРК

Російська державна корпорація "Ростех" почала поставки для стройових частин армії РФ комплексів автоматизованого управління протитанковими підрозділами "Завет".

Про це повідомляє російський портал "Военное Обозрение", однак видання не розкриває число машин та військові округи, в які були поставлені комплекси "Завет".

Читайте також: Тактичний ракетний комплекс "Гермес": особливості, недоліки та конкуренти нового російського проєкту
Початково планувалось, що серійне виробництво "Завета" стартує ще в 2018 році. Чому довелось відкласти на три роки початок поставок цього комплексу, і які саме підприємства задіяні у виробництві "Завета" - РФ не розкриває

Відомо, що цей комплекс складається із двох машин, розміщених на шасі БМП-3 – командно-штабної машини 83т289-1.3 та командно-спостережної машини 83т289-1.4. Екіпаж кожної з цієї машин – п’ять осіб, із яких чотири – безпосередньо задіяні в обслуговуванні електроніки своїх машин.

Заявляється, що машини комплексу "Завет" можуть і самостійно вести спостереження від поля бою, і також – приймати дані від інших машин. Оптико-електронні станції машин комплексу забезпечують виявлення цілей на відстані до п’яти кілометрів в денний час доби, та до 1,5 кілометрів – у нічний час доби. Дальність зв’язку – до 100 кілометрів.

Російський самохідний протитанковий комплекс "Хризантема"

Для взаємодії із розрахунками протитанкових переносних ракетних комплексів "Завет" має переносний термінал 83т239-1.11.

Для взаємодії із самохідними протитанковими комплексами "Хризантема-СП", "Штурм-СМ", "Корнет-Д1" та самохідними артустановками "Спрут-СДМ1" - передбачений окремий "уніфікований комплекс програмно-технічних засобів управління" 83т289-1.6.

Російський самохідний протитанковий комплекс "Штурм-СМ"

Заявляється також, що одна машина із складу комплексу "Завет" може взаємодіяти одночасно із чотирма підпорядкованими командними пунктами та/або бойовими машинами чи вогневими точками.

І також – одночасно взаємодіяти із двома командними пунктами вищих органів управління військами.

Російський ПТРК "Фагот"

Як раніше розповідав Defence Express, Міноборони РФ розкрило деталі замовлення на поставки танків Т-14 та бойових машин піхоти Т-15. Загальний обсяг замовлення – 132 одиниці.

При цьому планується, що машини Т-14 планується застосовувати як і в складі власних частин, так і в якості приданих "командних пунктів на гусеницях" для інших бронетанкових частин, озброєних танками Т-72БЗ, Т-80БМ та Т-90М.

При цьому Кремль стверджує, що "командирські" "Армати" будуть здатні навіть вести радіоелектронну боротьбу для захисту "підшефних" танків
Читайте також: ​Армія РФ намагається об’єднати у єдину систему управління танки та артилерію