xcounter
#

Керувати нано-БПЛА Black Hornet тепер можна голосом, і це дійсно крута функція, щоб полегшити роботу бійцям

2111
Фото: Corporal Daniel Wiepen/MOD, OGL v1.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=60977675
Фото: Corporal Daniel Wiepen/MOD, OGL v1.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=60977675

Систему опанувати досить просто і це значно полегшить життя операторам нано-дронів

Компанії Teledyne Flir та Primordial Labs під час конференції сил спеціальних операцій SOF Week в США продемонстрували нову "опцію" для унікального нано-безпілотника Black Hornet – інтегровану систему голосового управління Anura Speech-to-Action, розповідає видання Infodefensa.

Систему було створено компанією Primordial Labs, завдяки нововведенню керувати дроном можна буде за допомогою голосових команд – таким чином, оператору БПЛА буде легше виконувати свої основні задачі – нова розробка призначена передусім для використання силами спецоперацій.

Читайте також: Перші відгуки про найменший безпілотник у ЗСУ: для яких завдань знадобиться крихітний Black Hornet

Робота системи була продемонстрована безпосередньо під час конференції – оператор запустив дрон, змусив його рухатися в різних напрямках, а потім надав команду визначити певні точки у просторі для подальшого руху по визначеній схемі патрулювання.

З крутих переваг системи голосового управління БПЛА Black Hornet – те, що він може розпізнавати шепіт, тобто тихі команди, щоб оператор не видавав себе гучним голосом.

Операторам буде доволі просто засвоїти нововведення у Black Hornet – команди, необхідні для безпілотника, базуються на фразах, що зазвичай використовуються у звичайних розмовах без складної термінології, керувати таким БПЛА може людина з мінімальним рівнем підготовки.

Крім того, така система голосового управління зроблена незалежною від типу платформ – тобто крім безпосередньо нано-дрона Black Hornet її також можна використовувати і для інших платформ, як існуючих, так і тих, що розробляються.

Нагадаємо, що ЗСУ ще минулого року отримали на озброєння БПЛА Black Hornet, які нам передали Норвегія та Велика Британія. За відгуками військових, такий дрон чудово підійде для виконання низки спеціалізованих завдань.

Читайте також: ЗСУ отримають БПЛА Black Hornet: фантастичний кишеньковий дрон на 32 грами з тепловізором