xcounter
#

Як дивитись футбол з відстані у 25 км: Elbit Systems показала нову систему розвідки для безпілотника

Hermes 900 буде оснащуватись новою системою розвідки AMPS NG
Hermes 900 буде оснащуватись новою системою розвідки AMPS NG
2332

Ізраїльська оборонна компанія Elbit Systems представила свою вдосконалену мультисенсорну систему корисного навантаження нового покоління (AMPS NG) для безпілотних платформ.

Elbit Systems продемонструвала можливості нової системи, яка дозволяє збирати розвідувальні дані на великих відстанях - навіть в умовах поганої видимості.

Як заявила компанія, на випробувальних польотах, які проводили у Ізраїлі, нова система була здатна з високою роздільною здатністю записувати чітке відео футбольного матчу з відстані 25 кілометрів, а також безперервно відстежувати рух інших літаків - на прикладі Hermes 900 - з відстані у десятки кілометрів.

Читайте також: Погляд з майбутнього: новітні прицільні станції для української зброї від "Ізюмського приладобудівного заводу" (відео)

Такі відстані вказані на сайті компанії у матеріалі про цю нову розробку. Хоча на самих відео, якщо зважити на зелені цифри поблизу центрального маркера, за грою у футбол спостерігали з відстані в 11 км, а за польотом Hermes 900 - з 27 км. Що, втім, кардинально не применшує технологічний рівень нової розробки.

Мультисенсорноа платформа AMPS NG поєднує в одному стабілізованому модулі можливості короткохвильової інфрачервоної (SWIR) технології у поєднанні з телевізйною денною камерою, а також двома інфрачервонимм (FLIR) сенсорами.

AMPS-NG
Система AMPS-NG від компанії Elbit

Увесь цей набір у комплексі суттєво покращує ефективність спостереження навіть в умовах обмеженої видимості, коли йде дощ, є туман або пилюка.

Компанія Elbit повідомила, що AMPS NG повністю кваліфікований для екстремальних експлуатаційних умов. AMPS NG підходить для використання як на пілотованих, так і на безпілотних літальних апаратів класу MALE та HALE. На даний час система знаходиться на завершальній стадії інтеграції та льотних випробувань на борту безпілотного літального апарату для європейських ВПС.

У заяві Elbit Systems зазначено: "На відміну від попередніх версій систем AMPS, система нового покоління оптимізована для покращення проведення розвідки, що полегшується завдяки автономній навігації з інерційною системою та GPS, а також високоточним геонаведенням та можливістю геолокації."

Читайте також: "Очі" до безпілотників будуть свої: Туреччина виходить з канадського "блоку"