xcounter
#

Розвідувальний БПЛА Raybird-3 навчився злітати з автомобіля під час руху (відео)

4834
БПЛА АCS-3 під час випробувань нової автоматичної системи зльоту
БПЛА АCS-3 під час випробувань нової автоматичної системи зльоту

Українська компанія Skyeton ("Скаетон") провела успішні випробування нової автоматичної системи зльоту

Приватна компанія, відома як виробник легкого тактичного розвідувального комплексу АCS-3 (цивільна назва Raybird-3) розробила черговий сучасний опціонал для своїх БПЛА.

Відтепер, за повідомленням прес-служби Skyeton, їх розвідувальні апарати здатні злітати не лише з нерухомої катапульти, а й з транспортних засобів під час їх руху.

Читайте також: ​АCS-3 від Skyeton: на що здатний унікальний український БПЛА (відео)

"Ми успішно випробували нову систему зльоту з автомобіля. Вона розроблена для проведення польотів на територіях розташованих на висотах 1000 м над рівнем моря і більше", - повідомили на сторінці Facebook компанії.

ACS-3
Зазвичай БПЛА ACS-3 стартує за допомогою легкої катапульти

Можливість автоматичного зльоту з техніки у русі суттєво розширяє й без того широкий спектр можливостей безпілотного комплексу АCS-3/Raybird-3. Особливо така опція могла б знадобитися військовим, адже значно додавала б мобільності при розвідці й ускладнювала можливість виявлення керуючого центру комплексу (який також може буди розміщений на тому ж транспортному засобі).

Нагадаємо, вітчизняний комплекс є одним з найбільш провідних у своєму класі серед аналогічних світових моделей. Безпілотник, при вазі у 23 кг та корисному навантаженні до 5 кг здатен перебувати в повітрі понад добу і пролетіти до 2500 кілометрів.

ACS-3
Можливість перенесення корисного навантаження вагою до 5 кг дозволяє оснащувати ACS-3 різними типами якісних модулів спостереження

Військовий варіант комплексу (ACS-3) має потужний захист від засобів РЕБ та здатний виконувати польоти в автоматичному режимі по запланованому маршруту.

На новій версії розвідувального комплексу ACS-3M, за планами, буде введена провідна клієнт-серверна архітектура для наземної станції управління, що дозволить керувати з однієї станції багатьма БПЛА та під'єднувати до управління одним літальним апаратом будь-яку кількість користувачів.

ACS-3
БпАК ACS-3 використовується підрозділами ЗСУ та НГУ

Також буде реалізоване повноцінне управління камерою спостереження (за допомогою окремого вікна) й збільшено радіус передачі відео та даних телеметрії.

ACS-3M

Окремою надсучасною опцією безпілотника від Skyeton є можливість встановлення та використання українського радіолокатора з синтезом апертури (SAR) виробництва компанії "Радіонікс".

SAR
Зовнішній вигляд малогабаритного радару с синтезованою апертурою для застосування на безпілотному літальному апараті БпАК АСS-3/ Raybird-3 – у варіанті змінного корисного навантаження

Подібний прилад дозволяє використовувати літальні апарати легкого класу для розвідки (зокрема в автономному режимі у "глибині" територій противника) навіть в умовах великої хмарності, яка зазвичай робить звичайні розвідувальні БПЛА (з оптичним спостереженням) безсилими.

Читайте також: Розробники БПЛА PD-2 тестують нову систему управління "тактично-стратегічної" дальності (фото)