xcounter
#

Флот США отримає нову субмарину Virginia: вона матиме 40 "Томагавків" або гіперзвукових ракет

1928
Вартість замовлення на такий підводний човен складе майже два мільярди доларів
Вартість замовлення на такий підводний човен складе майже два мільярди доларів

Компанія-виробник General Dynamics обіцяє здавати американському флоту на рік по два нові човни типу Virginia

Військово-морські сили США уклали контракт із Prime Contractor General Dynamics Electric Boat на будівництво нової багатоцільової субмарини класу Virginia.

Вартість замовлення складе 2,4 мільярди доларів. Воно було передбачене опціоном до контракту вартістю 24 мільярди доларів, який був підписаний ще в грудні 2019 року та передбачав будівництво 9+1 субмарини, пише портал Defence News.

Читайте також: Без шансів для Кремля: американська армія отримає на озброєння САУ із рекордною далекобійністю
Субмарина типу Virginia під час будівництва на стапелі

Замовлена субмарина належатиме до модифікації Block V. Головна відмінність – кораблі такої модифікації матимуть 40 вертикальних пускових установок для запуску крилатих ракет Tomahawk, а в перспективі – і гіперзвукових крилатих ракет, що мають надійти на озброєння американських ВМС в найближче десятиріччя.

Американські ВМС ось так концептуально бачать застосування своїх новітніх субмарин типу Virginia в модифікації Block V

В самій General Dynamics запевняють, що готові здавати американському флоту по дві субмарини класу Virginia на рік.

Наразі Військово-морські сили США отримали 19 субмарин типу Virginia, усього американський флот має отримати від 30 до 48 таких атомних підводних кораблів.

Водночас, найамбітніші "підводні" плани Кремля передбачають на даний момент будівництво лише восьми субмарин за проектом 885 "Ясень", що розроблялись саме як опоненти підводних кораблів типу Virginia

Як раніше розповідав Defence Express, на цьому тижні військово-морські сили США отримають від компанії Raytheon першу замовлену крилату ракету Tomahawk протикорабельної модифікації Block V.

Такі ракети в першу чергу отримуватимуть ті кораблі американського флоту, що вирушають на патрулювання в акваторію Чорного моря для стримування Чорноморського флоту РФ. І також – ті кораблі, що вирушають в Тихоокеанський регіон для стримування військово-морських сил КНР.

Строк служби модернізованих ракет Tomahawk Block V складе 15 років. І таким чином, "Томагавки" залишатимуться в строю, поки американські ВМС не отримають власну гіперзвукову зброю
Читайте також: ЗРК Patriot та F-35 для України: з такими бажаннями не поспішайте, кажуть у США