xcounter
#

Challenger 2 переграв Abrams з Leopard 2 на змаганнях Iron Spear, серед БМП переможцем став екіпаж з Канади

7838
Фото: NATO eFP Battle Group Latvia
Фото: NATO eFP Battle Group Latvia

Іспанські екіпажі "забрали" одразу три з шести "призових" місць у двох категоріях

Минулого тижня, 3 травня, у Латвії офіційно стартували змагання під назвою Iron Spear, які регулярно проводяться під керівництвом бойової групи НАТО в Латвії. У події взяли участь екіпажі з низки країн-членів НАТО, змагання проходили у двох категоріях – основні бойові танки та бойові машини піхоти.

Водночас у п’ятницю, 5 травня, було оголошено переможців цих змагань – у категорії основні бойові танки перше місце посіли британці з їхнім танком Challenger 2, друге – іспанці з Leopard 2E, третє – американці з танком Abrams.

Читайте також: Чемпіон "танкового біатлону РФ" згорів в Україні, показушні змагання не допомогли у реальних боях

У категорії бойові машини піхоти (Infantry Fighting Vehicle – IFV) перемогу здобув канадський екіпаж з машиною LAV 6, друге і третє місце – за іспанцями з їхніми ASCOD Pizarro.

Як кажуть у NATO eFP Battle Group Latvia, мета змагань – перевірити здатність екіпажів знаходити ворога та швидко пересуватися смугою перешкод. "НАТО підтримує підрозділи на високому рівні готовності, здатні реагувати на будь-яку ситуацію", – відзначається в повідомленні.

Водночас Україна ефективність низки цих машин незабаром зможе перевірити безпосередньо на полі бою – зокрема на озброєння ЗСУ вже поступили танки Leopard 2 та Challenger 2, а пізніше цього року можуть бути доставлені і американські Abrams.

Читайте також: Чому передача Словенією БТРів Valuk значно цікавіша ніж просто 20 машин і мова йде про Pandur, ASCOD та взагалі Австрію