xcounter
#

БТР Oncilla на полі бою в Україні: кадри з фронту, як налагоджено ремонт машин та у чому перевага виробництва

8988
Oncilla-M, фото ілюстративне
Oncilla-M, фото ілюстративне

Сьогодні налагоджено масове серійне виробництво бронетранспортерів Oncilla, які використовуються українськими захисниками на полі бою

Бронетранспортери Oncilla сьогодні активно використовуються Силами оборони України по всій лінії фронту — Defense Express отримав у своє розпорядження кадри однієї з машин, яка підірвалася на полі бою на протитанковій міні: попри те, що сам бронетранспортер отримав пошкодження, екіпаж залишився живим та боєздатним.

БТР Oncilla
Пошкоджений на протитанковій міні БТР Oncilla

"Бронетранспортер Oncilla створюється виключно як військова бойова машина з потрійним запасом міцності. Крім корпуса-монокока, машина має підвищену прохідність по складних ґрунтах, бездоріжжю тощо, низький "силует" та знижену помітність тепловізійними пристроями", — відзначає у коментарі представник КБ "Берил", технологічного партнера польської компанії Mista.

Читайте також: FrankenSAM для України від США: перші гібридні ЗРК вже у ЗСУ - на що вони здатні

Як розповідають в українській компанії, сьогодні налагоджено масове серійне виробництво цього бронетранспортеру і збільшено обсяги випуску з урахуванням потреб на полі бою. Також повідомляється про налагодження кооперації з українськими виробниками.

БТР Oncilla
Виробництво машин на заводі у Польщі

"Найголовніше — виробництво не залежить від конкретного виробника шасі, який може зіграти з нами "злий жарт" і просто заблокувати виробництво. У виробництві БТР Oncilla виробник вдається до диверсифікації постачальників вузлів та агрегатів за ланкою "основний — запасний — резервний", і це дозволяє бути гнучким і перелаштовуватися на допоміжні логістичні ланцюжки без шкоди ТТХ кінцевого продукту", — відзначають у КБ "Берил".

Там також наголошують на тому, що сьогодні налагоджено ефективний та швидкий ремонт пошкоджених на полі бою машин: "Терміни капремонту залежать від характеру бойових ушкоджень, але за місяць машина вже повертається на фронт".

Поточний ремонт бронетранспортерів Oncilla здійснюється виїзними бригадами КБ "Берил", за потреби навіть на лінії фронту. Капітальний ремонт теж відпрацьований "до автоматизму" — пошкоджений БТР якнайшвидше доставляють до Польщі на завод Mista, де вже накопичені всі необхідні запчастини, вузли та агрегати для капітального ремонту.

Нагадаємо, що бронетранспортер Oncilla 4х4 є ліцензованою версією української бойової броньованої машини "Дозор-Б", виробляється у Польщі на потужностях польської компанії Mista — з детальним оглядом БТР 4х4 можна ознайомитися на сторінках Defense Express.

Читайте також: Рашисти поставили мангал на БМПТ "Терминатор", після втрати двох машин за тиждень боїв