xcounter
#

Бойова станція "все в одному": Rafael представила модернізовану 30-мм систему Samson

1202
Така бойова станція робить легку бронемашину настільки ж смертоносною, як і "класичний" танк, стверджують розробники цієї системи
Така бойова станція робить легку бронемашину настільки ж смертоносною, як і "класичний" танк, стверджують розробники цієї системи

Оновлена башта від Rafael сумісна з ракетами Spike LR, а також з системою активного захисту Trophy

Ізраїльська компанія Rafael Advanced Defense Systems на виставці-конференції Асоціації Армії США AUSA-2021 вперше продемонструвала оновлену 30-мм інтегровану дистанційну бойову станцію Samson для легких транспортних засобів.

"Поєднуючи в собі найпередовіші, найнадійніші та ефективні рішення, Samson 30mm Integrated RWS розроблена для боротьби із загрозами сучасного поля бою", – йдеться в пресрелізі компанії.

Читайте також: Попереду на всіх фронтах: нова війна у місті на технологіях від RAFAEL (відео)
Бойова система Samson Rafael
З презентаційних матеріалів Rafael можна зробити висновок, що Samson також матиме можливість запуску власного невеликого дрона-розвідника

Система Samson має функції виявлення ворожого вогню та можливість швидкого та ефективного вогню у відповідь за допомогою швидкого та точного механізму повороту.

Бойова станція також отримала уніфікований інтерфейс користувача для всіх підсистем, вбудований люк для точної ситуаційної обізнаності та підвищену летальність.

"Ці можливості станції Samson дозволяють перетворити легку машину в смертоносну зброю на рівні з основним бойовим танком", – зазначають в компанії Rafael.

Ключовим елементом бойової станції Samson є інтеграція багатоцільових керованих ракет SPIKE LR 1 i 2, а також повна сумісність з системою активного захисту Trophy. Це надає станції "безпрецедентну маневровість, летальність та живучість, – стверджують у компанії. – З баштою Samson машина завжди може зупинитися та відреагувати на загрозу".

Читайте також: Чому Sea Breaker – краще з можливого: що може ізраїльська протикорабельна ракета п’ятого покоління від Rafael