xcounter
#

Ізраїль посилює власні танки та БТР удосконаленою системою Trophy: M1 Abrams теж може отримати оновлення

1810
Ізраїль посилює власні танки та БТР удосконаленою системою Trophy: M1 Abrams теж може отримати оновлення

Комплекс активного захисту Trophy отримав низку оновлень з того часу, як понад десять років тому вперше врятував танк Merkava, перехопивши протитанкову ракету

Rafael Advanced Defense Systems розпочне постачання збройним силам Ізраїлю нову версію комплексу активного захисту Trophy для бронетехніки.Оновлена система буде оснащена новим оптико-електронним датчиком.

За словами Майкла Лур'є, віцепрезидента і голови Управління систем маневрування Rafael, нові датчики підвищать "продуктивність за низкою параметрів", забезпечуючи 360-градусне покриття для танків і бронетранспортерів, оснащених Trophy.

Читайте також: Китай отримав партію новітніх легких танків "Тип 15": Піднебесна готується до війни проти Індії в горах
БТР Namer
Бронетранспортери Namer з КАЗ Trophy

Цей датчик буде інтегровано в нові системи Trophy, які Rafael постачає для танків Merkava Mk 4 і бронетранспортерів Namer, а також в системі Trophies, які вже знаходяться в експлуатації.

Rafael також веде перемовини з американськими військовими щодо того, чи потрібен їм датчик для тих комплексів Trophy, які компанія вже поставила для американських танків.

Танк M1 Abrams з КАЗ Trophy
Комплекс активного захисту Trophy на танках M1 Abrams

Так, як раніше розповідав Defense Express, у січні цього року було успішно завершено контракт між Пентагоном та компаніями Rafael Advanced Defense Systems та Leonardo DRS щодо постачання комплексу активного захисту Trophy для танків M1 Abrams.

Разом з тим, на досягнутому в Rafael зупинятися не збираються. Надалі у планах розробників – покращити здатність системи швидко вираховувати координати локацій противника та передавати їх цифровою мережею командування та управління для ефективного знищення цілі.

Це, зокрема, передбачатиме її інтеграцію з мережевою системою Rafael Smart Shooter, яка призначена для скорочення циклів від датчика до зброї.

Читайте також: Як вивести Завод ім.Малишева з танкового локдауну: декілька рецептів швидкої допомоги