xcounter
#

Знищити ворожі кораблі з легкого тактичного автомобіля: як в Естонії Spike NLOS з Oshkosh JLTV запускали

3096
Запуск ракети Spike LR з JLTV
Запуск ракети Spike LR з JLTV

Ракета Spike NLOS здатна знищувати цілі на відстані до 32 км

Компанії Rafael Advanced Defense Systems Ltd. та Oshkosh Defense завершили успішну демонстрацію та бойові стрільби поза зоною прямої видимості ракетою Spike NLOS з легкої тактичної машини Oshkosh JLTV. Про це повідомляє видання Army Recognition.

Запуск ракети Spike NLOS з автомобіля JLTV
Запуск ракети Spike NLOS з автомобіля JLTV під час нещодавніх випробувань

Демонстрація була організована Військово-морськими силами Естонії та пройшла на острові Сааремаа перед представниками 14 країн, у тому числі й членів НАТО, які мають у своєму активі ракети Spike.

Читайте також: ​Азербайджан застосував проти Вірменії ізраїльські інноваційні ракети Spike NLOS (відео)

Під час демонстрації були проведені бойові стрільби двома ракетами Spike NLOS з ПУ, встановленої на легкому тактичному автомобілі Oshkosh JLTV. Ракети були випущені по двох військово-морських цілях різних розмірів та з різними характеристиками, що знаходилися безпосередньо в морі.

Spike NLOS
Пуск ракети Spike NLOS

Обидві цілі були знищені. Як зазначається, "демонстрація показала унікальні можливості ракети Spike NLOS, яка вирішує сучасні проблеми захисту узбережжя та протидії великій кількості цілей як на морі, так і на суші".

Ракета Spike NLOS п’ятого покоління з дальністю стрільби 32 км має високу ефективність завдяки системі навігації та боєголовкам, які здатні уражати широке коло цілей.

Так, Spike NLOS дозволяє здійснювати візуальне розпізнавання цілей та завдавати точні удари на великих дальностях і поза зоною прямої видимості по морських цілях (десантні кораблі, корвети тощо), та наземних (танки та бронетехніка, піхота, командні пукнти тощо).

Читайте також: Армії світу купують тактичні бронеавтомобілі: Oshkosh Defense за п’ять років продало 10 тисяч машин JLTV