xcounter
#

Армії світу купують тактичні бронеавтомобілі: Oshkosh Defense за п’ять років продало 10 тисяч машин JLTV

5248
Як заявляють у самій Oshkosh Defense, переваги тактичних автомобілів JLTV – масовість виробництва, універсальність застосування та вигідна ціна
Як заявляють у самій Oshkosh Defense, переваги тактичних автомобілів JLTV – масовість виробництва, універсальність застосування та вигідна ціна

Загальний пакет замовлень на тактичні автомобілі JLTV перевищив позначку в шість мільярдів доларів

Компанія Oshkosh Defense оголосила, що за п’ятиріччя, починаючи з 2015 року, компанія випустила 10 тисяч тактичних автомобілів JLTV.

Про це йдеться в публікації порталу European Defence Rewiew.

Читайте також: Медичні сили Збройних Сил України поповняться броньованими Land Rover Defender

Загалом, на сьогоднішній день Oshkosh Defense отримала замовлення на поставку сумарно 18126 машин JLTV, загальна вартість замовлень перевищує шість мільярдів доларів. При цьому близько 6,5 тисяч машин JLTV задіяні для несення служби на понад 30 військових об’єктах США та їх союзників.

Машини JLTV під час навчань

В число країн-замовників тактичних автомобілів від Oshkosh Defense входять зокрема Великобританія, Бельгія, Чорногорія, Словенія, Литва, Бразилія та Північна Македонія.

У самій Oshkosh Defense стверджують, що перевага їх тактичної машини JLTV – надійний ланцюг виробництва самих машин та поставок комплектуючих для них, завдяки чому ці бронеавтомобілі мають привабливу для військових ціну закупівлі.

На фото - порівняння габаритів автомобілів Humvee та JLTV

Окрім цього, тактичні машини JLTV також відрізняються універсальністю застосування.

Зокрема, як розповідав Defence Express, армія Словенії використовує 38 автомобілів JLTV як платформу для бойового модуля, що складається із протитанкового ракетного комплексу Spike LR та із 12,7-мм кулемету.

В свою чергу, морська піхота США уже замовила розробку системи NMESIS, яка застосовуватиме протикорабельну ракету Naval Strike Missile.

Платформою для цієї системи виступає наземний дрон JLTV ROGUE Fires, виготовлений на базі JLTV.

Концепт JLTV ROGUE Fires
Читайте також: Бундесвер продовжує оновлювати автопарк: на черзі – важкі крани та італійські вантажівки