xcounter
#

Попереду на всіх фронтах: нова війна у місті на технологіях від RAFAEL (відео)

Попереду на всіх фронтах: нова війна у місті на технологіях від RAFAEL (відео)
3546

Краще один раз побачити, аніж сто разів почути. Ізраїльська компанія RAFAEL опублікувала 9 лютого ролік, який демонструє тотальну перевагу на противником систем, що поєднують у одному контурі засоби розвідки, обробку даних та комплекси та засоби враження різного рівня. Звісно, на відео це виглядає вражаюче, на справжньому полі бою так "стерильно" ніколи не буде. Але концепція дійсно варта уваги.

Ізраїльська компанія RAFAEL наочно показала застосування власної концепції бойвого домінування у багатовимірному протистоянні з ворогом. Поєдання сучасної зброї та розвідувальних сенсорів є тим базовим сімбіозом, що потрібний для перемоги, доводять ізраїльські розробники. Мережеві системи забезпечують перевагу над ворогом і одночасно захищають самих військових.

Читайте також: Штучний інтелект проти танків: як роботи допомагали знищувати російський Т-72 на навчаннях Project Convergence
Дані стають інформацією у режимі реальному часу. Ворожі цілі постійно виявляються, відслідковуються та передаються через тактичну мережу BNET.
Удосконалені алгоритми штучного інтелекту допомагають швидко та точно класифікувати ворожі цілі, а засоби враження знищують загрози
з безпрецедентною ефективністю. "Це квантовий стрибок", оптимістично наголошують представники компанії RAFAEL.

Ключовий компонент для забезпечення успіху кожної місії - чудова розвідка в режимі реального часу, що поєднує всі наявні можливості та активи. Її важлива технічна складова - безпілотна система спостереження нового покоління WASP від компанії Israel Aerospace Industries, яка забезпечує високу ситуаційну обізнаність і надає операторам картину рухомих цілей вдень і вночі у високій роздільній здатності.

Використовуючи ЕО-і ІК-датчики, алгоритми штучного інтелекту і адаптивні механізми, система оглядає великі площі з високою швидкістю повторного сканування, щоб відстежувати, ідентифікувати і попереджати оператора системи про цілі, яким має протидіяти місія.

Передбачене поєднання можливостей широкого спектру повітряних платформ, таких як тактичні безпілотники, дрони, літаки і вертольоти тощо. У версії застосування на тактичному безпілотник типу BirdEye 650D система охоплює 2 квадратних кілометри з оптимальною роздільною здатністью для виявлення всіх типів рухомих цілей.

При установці на безпілотник класу MALE, наприклад, Heron 1, зона покриття розширюється більш ніж на 15 квадратних кілометрів, щоб оперативно виявити, наприклад, об'єкти розміром з автомобіль.

Відтак, кожна загроза отримує швидку та гідну відповідь. Від ворожої ракетної пускової до озброєнних терористів, що зачаїлись десь у хитросплетіннях вулиць та підвалів. Як саме це відбувається - дивіться самі і робіть висновки.

Здається, пора і для нашої армії щось подібне розробляти та пропонувати. Треба прагнути більшого, і забути про безальтернативність окопної війни. Бо є набагато кращі рішення.

Читайте також: ​Кремль у гонці озброєнь з США остаточно зробив ставку на гіперзвук та штучний інтелект