xcounter
#

Baykar знову безоплатно передає Bayraktar TB2 до ЗСУ від Польщі, а поляки вже збирають на вертольоти для України

Baykar знову безоплатно передає Bayraktar TB2 до ЗСУ від Польщі, а поляки вже збирають на вертольоти для України
3552

Турецька компанія Baykar передає вже п'ятий Bayraktar TB2 безкоштовно

Після того як у Польщі з перевиконанням завершився збір коштів на ударно-розвідувальний дрон Bayraktar TB2, турецька компанія Baykar вкотре повідомила, що гроші за нього брати не буде і безоплатно передає черговий БПЛА ЗСУ. А кошти просить спрямувати на гуманітарну допомогу українцям.

Про це повідомив ініціатор акції журналіст Славомір Сераковський, який опублікував лист від Baykar, в якому компанія повідомила, що хоче "стати частиною цього людського жесту солідарності".

Читайте також: Чеські Gripen та польські F-16 допоможуть Повітряним силам ЗСУ отримати винищувачі МіГ-29

Маємо зазначити, що це вже третій випадок та п'ятий Bayraktar TB2, який Baykar буде передавати на безоплатній основі. Аналогічний крок був зроблений після збору коштів у Литві та рекордного збору в Україні на три БПЛА.

Литва Bayraktar TB2
Литва, в якої немає Bayraktar TB2 зібрала на нього кошти для України
Таким чином 22,5 млн злотих (близько 4,7 млн євро) підуть на гуманітарну допомогу, а додаткові кошти, які були зібрані до завершення акції понад 1,8 млн злотих (0,38 млн євро) буде безпосередньо спрямований у фонд Збройних Сил України на рахунку Нацбанку України. Варто нагадати, що у зборі коштів взяло участь понад 218 тисяч осіб, частину коштів також пожертвували білоруси, зазначив Славомір Сераковський

.

Але поляки не збираються зупинятися і вже почали збір на вертольоти для України. Мова йде про три одиниці евакуаційних машин Мі-2АМ-1 з медичним обладнанням. Особливість акції у тому, що переобладнані вертольоти закуповуються в української компанії Aviagrade, яка дислокується у Запоріжжі.

Мі-2АМ-1
Мі-2АМ-1

Вартість одного борту становить 570 тисяч доларів і ціль акції зібрати 8,1 млн злотих (1,72 млн доларів).

Читайте також: У Конгресі США заявили про необхідність передачі Україні ATACMS: рішення підтримують обидві партії